Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Τέλος από σήμερα ο ΕΟΠΥΥ! Έρχεται το ΠΕΔΥ με απολύσεις και λουκέτα

Τέλος από σήμερα ο ΕΟΠΥΥ! Έρχεται το ΠΕΔΥ με απολύσεις και λουκέτα

Σήμερα Πέμπτη εν μέσω αντιδράσεων από γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ, η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει το περιβόητο νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη που δίνει το πράσινο φως για απολύσεις γιατρών και λουκέτα σε πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Εν μέσω ανησυχίας από γιατρούς και εργαζόμενους και με το πράσινο φως της συγκεβερνώσας παράταξης, ψηφίζεται σήμερα Πέμπτη το νομοσχέδιο Άδωνι για τον νέο ΕΟΠΥΥ και τη δημιουργία του νέου φορά με το όνομα ΠΕΔΥ.

Τελικά οι απολύσεις και οι απομακρύνσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ δε αποφεύχθησαν παρά τη δίμηνη απεργία και τις αμέτρητες αντιδράσεις.
Οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν επί των άρθρων του νομοσχεδίου του Άδωνι Γεωργιάδη και όλα δείχνουν ότι τα προσκόμματα στην κυβέρνηση έχουν ξεπεραστεί. Η διαδικασία ξεκινά το μεσημ'ερι και μπορει να χρειαστεί να παραταθεί μέχρι την Τρίτη αν γίνει ονομαστική επί ολων των άρθρων.

Πάντως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έδωσαν το πράσινο φως στο νομοσχέδιο Άδωνι κάνοντας τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να βγούνε από τα …ρούχα τους. Άλλωστε δύο είναι τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τώρα τον κλάδο:
τι θα γίνει με τις θέσεις που θα καταργηθούν από τις απομακρύνσεις και τις απολύσεις αλλά και υπό ποιες συνθήκες θα μπορούν όσοι απολυθούν, να συνάψουν μετά συμβάσεις στα ιατρεία τους με τον νέο ΕΟΠΥΥ.

Εξάλλου η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αποσαφήνισε υπό ποιες προϋποθέσεις θα συμβληθούν στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Μπορεί μέχρι πριν λίγες ημέρες ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας στη Βουλή να έκανε λόγο για ειδικό καθεστώς συμβάσεων αλλά ο Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνει πως δε θα υπάρξουν πορνομια. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα ξεσήκωνε τους υπόλοιπους συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ.

Πάντως το βέβαιον είναι ότι όσες θέσεις μείνουν κενές θα καταργηθούν και θα δημιουργούνται μόνο εκείνες που θα χρειάζονται σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Το μόνο βέβαιον είναι ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου στην ολομέλεια, ξεκινά αμέσως η διαθεσιμότητα των περίπου 8500 εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ. Διαθεσιμότητα που θα διαρκέσει έναν μήνα κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη.
 iatropedia

Viotiashop


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο