Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ο Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε το πρόγραμμα του, στην εκδήλωση του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας

Ο Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμόυ «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» στην εκδήλωση του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας

Την αφετηρία μιας ανοικτής, δημοκρατικής και διαρκούς διαβούλευσης με τους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες ως την τελική του υλοποίηση, σηματοδοτεί η παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού “ Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας”.


Τη δέσμευση αυτή ανέλαβε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού, Κώστας Μπακογιάννης παρουσιάζοντας το Σάββατο 26 Απριλίου στη Λαμία, το σχέδιο που φιλοδοξεί να οδηγήσει την Περιφέρεια στις παρυφές του 2020.

Αντί για μια συνήθη κομματική εκδήλωση ο Κώστας Μπακογιάννης επέλεξε να θέσει το πρόγραμμα στην κρίση των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων, φορέων αλλά και των συνυποψηφίων του, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας με θέμα: «Το όραμα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την επόμενη περίοδο διακυβέρνησης 2014-2019».

«Στόχος της παρουσίας μου εδώ σήμερα είναι να σας αποδείξω ότι έχουμε και το όραμα και το πρόγραμμα για να αλλάξουμε στην Καρδιά της Ελλάδας» ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης εκθέτοντας τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό του συνδυασμού του, για να καταστεί η Στερεά η πρώτη περιφέρεια της χώρας που θα βγει από την κρίση.

Το νοικοκύρεμα και η διοικητική αναδιοργάνωση της Περιφέρειας , για να μετατραπεί σε αποτελεσματικό εργαλείο ανάπτυξης, προσδιορίστηκε ως η άμεση προτεραιότητα.

Ενω οι άλλοι άξονες αφορούν:
* τη δημιουργία δικτύου κοινωνικής προστασίας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
* τον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού μοντέλου, με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
* την επένδυση σε ένα νέο μοντέλο Αγροτικής Οικονομίας.
* την τουριστική πολιτική, με έμφαση στους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους της Περιφέρειας.
* την επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού και τις θέσεις εργασίας
* τη δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου υποδομών.
*την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.
*την ενεργειακή πολιτική με επενδύσεις σε έργα εξοικονόμησης ενέργειας.

«Ο Περιφερειάρχης δεν είναι απλώς ο διαχειριστής της γραφειοκρατίας, ουτε δικαιούται να κρύβεται πίσω από μια στενή τυπολατρική ερμηνεία των αρμοδιοτήτων του. Οφείλει να παρεμβαίνει, να διεκδικεί, να μάχεται» ανέφερε ο Κ. Μπακογιάννης και παρουσίασε αναλυτικά τα χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα χρησιμοποιήσει για την υλοποίηση του προγράμματος.

Απάντησε συγκεκριμένα και με αριθμούς στο εύλογο ερώτημα «που θα βρεθούν τα χρήματα» μιλώντας βεβαίως για την αδικία που έχει συντελεστεί με την κατανομή των πόρων του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020 , θέμα που έθεσε στη συνάντησή με τον Επίτροπο Χαν, πριν από μερικές ημέρες στις Βρυξέλλες.

«Η νέα Περιφερειακή αρχή της Στερεάς Ελλάδας θα διεκδικήσει συνολικές επενδύσεις, από το νέο ΕΣΠΑ (2014-2020), ίδιου ύψους με αυτό της περιόδου 2007-2013, δηλαδή τουλάχιστον 1,6 δισ. ευρώ. Από αυτό το ποσό των 1,6 δισ. ευρώ είναι ήδη εξασφαλισμένοι, για το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, πόροι ύψους 533 εκατομμυρίων ευρώ, όπως βλέπετε στη διαφάνεια. Κατά συνέπεια, παραμένουν υπό διεκδίκηση πόροι ύψους 900 εκ. Ευρώ» σημείωσε.

Επιπλέον υπολογίσιμοι πόροι, διαθέσιμοι στην περίοδο 2014-2020 είναι:
* όλα τα τομεακά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ (2014-2020), στα οποία η Περιφέρειαδιεκδικεί δίκαιη και ισότιμη οριζόντια συμμετοχή.
* το πρόσφατα ιδρυθέν Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο για χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και έργων υποδομής.
* το πρόγραμμα "HORIZON 2020" για Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη
* η πρωτοβουλία "SME Initiative" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την υποστήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
* το πρόγραμμα για την Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων "COSME"
* το πρόγραμμα Connecting Europe Facility (CEF), για τη χρηματοδότηση των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών, ενέργειας και τηλεπικοινωνιών
* η ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων
Επιπλέον, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μπορεί να διαθέσει για τη Στερεά Ελλάδα περί τα εκατό εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι ιδιωτικές επενδύσεις μέσω ΣΔΙΤ θα επιδιωχθεί να ξεπεράσουν τα εκατό εκατομμύρια ευρώ.

«Γνωρίζετε καλά πόσο έχει στοιχίσει στη χώρα η έλλειψη σχεδίου, οι αόριστες αναφορές στο μέλλον, η στείρα αντιπαράθεση σε ψευδοδιλήμματα» ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης και κάλεσε φορείς και πολίτες να στηρίξουν το δικό τους όπως το χαρακτήρισε πρόγραμμα.

«Τα προγράμματα είναι άψυχα χωρίς τους ανθρώπους, χωρίς πίστη ότι μπορούμε να ταρακουνάμε το σύστημα, να αλλάζουμε δομές, διαδικασίες, να διεκδικούμε περισσότερα. Το πρόγραμμα αυτό είναι το δικό σας πρόγραμμα και σας καλώ να το στηρίξετε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, προέτρεψε τους πάντες να διαβάσουν τις προτάσεις και να συνδιαμορφώσουν και με νέες ιδέες το «αύριο» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το πλήρες πρόγραμμα και την ομιλία του Κώστα Μπακογιάννη μπορείτε να τα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδυασμού « Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας».




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο