Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ακυρώθηκε απο το Πρωτοδικείο ο συνδυασμός Δημητρόπουλου στα Άγραφα

Ως "απαράδεκτη" η δήλωση του συνδυασμού Δημητρόπουλου απο το Πρωτοδικείο

Δείτε την απόφαση του Πρωτοδικείου.
Τι λάθος έγινε και ακυρώθηκε ο συνδυασμός Δημητρόπουλου..
Πολλά τα ερωτήματα..
Ως μην νόμιμη και απορριπτέα κρίνοντας την μάλιστα ως απαράδεκτη έκρινε την δήλωση του συνδυασμού του Χρήστου Δημητρόπουλου το Πολυμελές Πρωτοδικείο Καρπενησίου.
Η αιτία απόρριψης του συνδυασμού αφορά τις δηλώσεις σχεδόν του σύνόλου (90)  των υποψηφίων συμβούλων στις τοπικές κοινότητες.

Μάλιστα το δικαστήριο κρίνει ως την κίνηση αυτή ως οριστική αλλά και  δόλια και επιρρίπτει ποινικές ευθύνες σε βαθμό πλημμελήματος στον επικεφαλή χωρίς μάλιστα δικαίωμα ένστασης
Συγκεκριμένα με την κατάθεση του συνδυασμού την Κυριακή το βράδυ ο Χρήστος Δημητρόπουλος ήταν υποχρεωμένος να καταθέσει και ισάριθμες υπέυθυνες δηλώσεις απο όλους τους συμβούλους (δείτε υπόδειγμα παρακάτω) .
Κατα πάσα πιθανότητα δόθηκαν παλιές δηλώσεις χωρίς το κείμενο αναγραμμένο με συνέπεια να έπρεπε να αναγραφούν τα στοιχεία περί ..κώλυμα εκλογιμότητας και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων κ.α. απο τον κάθε υποψήφιο.

Τα Δικαιολογητικά για τη Δήλωση  Συνδυασμού είναι..
Η δήλωση συντάσσεται ατελώς σε απλό φύλλο χάρτου, που υπογράφουν όλοι οι υποψήφιοι που τον αποτελούν, και επισυνάπτονται τα εξής δικαιολογητικά για κάθε έναν υποψήφιο :
 Για τους Έλληνες πολίτες:
α)  Πιστοποιητικό εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου που είναι υποψήφιοι,
β) Υπεύθυνη δήλωση  του υποψήφιου, με την οποία θα δηλώνεται ότι : α) δεν έχει στερηθεί κανένα πολιτικό του δικαίωμα ή ότι έληξε η πρόσκαιρη αποστέρηση των δικαιωμάτων αυτών ή θα έχει λήξει την ημέρα της εκλογής,, β) δεν συντρέχουν στο πρόσωπό του τα κωλύματα εκλογιμότητας του άρθρου 14 του ν. 3852/ 2010   και γ) αποδέχεται την υποψηφιότητά του.
γ) Αποδεικτικό είσπραξης ΔΟΥ, από το οποίο θα προκύπτει ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος έχει καταθέσει το ποσό των 100 ευρώ και ο κάθε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ή σύμβουλος δημοτικής κοινότητας της παρ. 4 του άρθρου 2 του ν. 3852/ 2010, το ποσό των 50 ευρώ.
Οι υποψήφιοι σύμβουλοι δημοτικής κοινότητας των παρ. 2 και 3 του άρθρου 2 του ν. 3852/2010, καθώς και οι σύμβουλοι ή ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας δεν υποχρεούνται σε κατάθεση οποιουδήποτε ποσού.
Δείτε την απόφαση του Πρωτοδικείου όπως δημοσιευθηκε πριν λίγο στα Ευρυτανικά Νέα





Η Υπευθυνη δήλωση που ήταν υποχρεωμένοι όλοι οι σύμβουλοι να υπογράψουν


prasiaonline


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο