Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Περιοδεία υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στη Βοιωτία – Φόρος τιμής στο Δίστομο

Κιβωτό μνήμης και ελπίδας χαρακτήρισε το μαρτυρικό Δίστομο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος επισκέφθηκε την Πέμπτη 24 Απριλίου και το Μαυσωλείο, όπου  απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.



Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Βοιωτία, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» βρέθηκε στο Δίστομο, το οποίο, όπως είπε, «αντιπροσωπεύει το αγωνιστικό φρόνημα του ελληνικού λαού και της κοινωνίας μας και αποδεικνύει ότι μπορούμε, παρά τις αντιξοότητες, να σταθούμε όρθιοι και να τα καταφέρουμε».

Στη συζήτηση, που έγινε στο Δημαρχείο της περιοχής, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που διαθέτει η Βοιωτία  συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, βιομηχανία, τουρισμό, πολιτισμό και περιβάλλον, με μεγαλύτερο ανταγωνιστικό όπλο το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης έκανε ειδική μνεία στην Αντίκυρα όπου, όπως υπογράμμισε, υπάρχει ένα απτό παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης: μια σημαντική παραγωγική βιομηχανία αλουμινίου  και ένα προστατευμένο και καθαρό περιβάλλον που αποδεικνύεται από τις γαλάζιες σημαίες των παρακείμενων ακτών.

Ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, υποδεχόμενος τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, τόνισε ότι από τη θητεία του στο Δήμο Καρπενησίου, ο Κώστας Μπακογιάννης είναι σε θέση να γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα ενός μικρού, ορεινού, ιστορικού Δήμου και αυτό αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα.

Στην αναλυτική ενημέρωση για τα ζητήματα, που καίνε το δήμο, τέθηκαν το θέμα του βιολογικού καθαρισμού, η τουριστική ανάπτυξη, και η περαιτέρω ενίσχυση του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού.



Συμφωνήθηκε, μάλιστα, να συνεχιστεί η προσπάθεια, που έχει αναληφθεί από κοινού, για τη δημιουργία ενός συντονιστικού δικτύου ορεινών περιοχών, που θα στοχεύει στη διαμόρφωση μιας «ορεινής πολιτικής» κυρίως στον τουρισμό, αντίστοιχης με αυτή της νησιωτικής χώρας.

Τέλος, επισκεπτόμενος μια από τις σημαντικότερες παραγωγικές μονάδες που βρίσκονται στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Αλουμίνιον Α.Ε., ο κ. Μπακογιάννης είχε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση με τη διοίκηση και το σωματείο των εργαζομένων: για τις προκλήσεις, που αντιμετωπίζει συνολικά η επιχείρηση αλλά και τις ανάγκες και τα προβλήματα των περίπου 1500 εργαζομένων.








Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο