Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Η Αμφίπολη συνεχίζει να αποκαλύπτει τα μυστικά της

Νέα, πολύ σημαντικά ευρήματα έφεραν στο «φως» σήμερα οι ανασκαφικές εργασίες στο ταφικό μνημείο, στον Τύμβο Καστά από την ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στην Αμφίπολη.

Την Πέμπτη, απομακρύνθηκαν από το μνημείο οι μαρμάρινες πλάκες, που αποκάλυψαν ολόκληρες τις μαρμάρινες Σφίγγες, που βρέθηκαν στην είσοδο του Τάφου, σήμερα με άκρα προσοχή, απομακρύνθηκαν χώματα τα οποία βρίσκονταν πίσω από τα αγάλματα, σε βάθος περίπου, δυο μέτρων, και σε πλάτος ανάλογο της εισόδου του τάφου.


Oι αρχαιολόγοι συνέχισαν τις εργασίες τους με την αφαίρεση πέντε λιθόπλινθων, από την έκτη σειρά του τοίχου σφράγισης, με τη βοήθεια μηχανικού μέσου και μετά την απομάκρυνσή τους, αποκαλύφθηκε κάτω από τη βάση των Σφιγγών, το ανώτερο τμήμα του μαρμάρινου θυρώματος.
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, καλύπτεται με fresco σε μίμηση ιωνικού επιστυλίου και φέρει διακόσμηση με κόκκινο, μπλε και μαύρο χρώμα.
Επίσης, κάτω από το ιωνικό επιστύλιο, αποκαλύφθηκαν δυο ιωνικά επίκρανα των παραστάδων της θύρας, επίσης επικαλυπτόμενα με fresco και επιζωγραφισμένα με τα ίδια χρώματα.

newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο