Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

40ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΘΗΒΑ

40ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΘΗΒΑ, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 20:30, θερινός κινηματογράφος «ΣΟΝΙΑ» «Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας.

Το δείξαμε όταν κινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και, ακριβώς, αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο. Σε νέες εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων.
Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας». (Νίκος Μπελογιάννης, από την απολογία του στο στρατοδικείο) Σε αυτόν τον δρόμο συνεχίζουμε! Με στόχο να μοιάσουμε και να τιμήσουμε στην καθημερινή δράση και τον αγώνα, όσους πάλεψαν για ένα κόσμο στο μπόι των ονείρων μας και των ανθρώπων. Με πείσμα, γνώση, εμπειρία, με θέληση και τόλμη. Με αισιοδοξία, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Γι’ αυτό στα 40 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ- «Οδηγητή» διαλέξαμε αυτό το σύνθημα. Ξέρουμε, ο δρόμος ανοίγει δύσκολα, πόντο-πόντο. Τα καθήκοντα πολλά και μεγάλα, το έδαφος εχθρικό κι η μάχη «σώμα-σώμα», συνείδηση τη συνείδηση.

 Τη δουλειά δεν τη φοβηθήκαμε. Κι ούτε τις δυσκολίες. Αισιόδοξοι, μέσα στην καθημερινή δράση και προσπάθεια για να αλλάξει η συνείδηση, να αποτινάξει από τις πλάτες της το βάρος του φόβου, της αυταπάτης, για να ισιώσει ό,τι σφυρηλατείται χρόνια τώρα στο “αμόνι” της καπιταλιστικής σκλαβιάς και των μηχανισμών του συστήματος. Με πυξίδα σταθερή κι οδηγό το μέλλον που μας αξίζει! Ένας νέος κόσμος… Στο μπόι των ανθρώπων και των αναγκών τους. Στο μπόι της εργατικής τάξης που παράγει τεράστιο πλούτο. Στο μπόι των σημερινών τεράστιων δυνατοτήτων της παραγωγής, της τεχνολογίας, της επιστήμης. Για να βγάλουμε τη θηλιά του καπιταλιστικού κέρδους, των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, των ξεπερασμένων σχέσεων παραγωγής, που δεν αφήνουν τα επιτεύγματα της ανθρώπινης δουλειάς να φτάσουν σ’ αυτούς που τα παράγουν. Που από ευλογία για τους εργαζομένους, από ευλογία που την έφτιαξαν με τα δικά τους χέρια, γίνεται κατάρα, δυστυχία, εκμετάλλευση και καταπίεση, ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι για τους παραγωγούς του πλούτου και τα παιδιά τους.

 Στο μπόι των ιδανικών μας, των αξιών της πιο πρωτοπόρας τάξης της κοινωνίας, των ονείρων που έγιναν πράξη και θα ξαναγίνουν. Ένας κόσμος, μια κοινωνία, που θα σηκώνει και το μπόι των ίδιων των ανθρώπων, που δε θα τους θέλει σκυφτούς, άβουλους, στη γωνία, αλλά θα τους χρειάζεται πρωταγωνιστές. Χτίστες μιας νέας ζωής, με τα μέσα παραγωγής, τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια τους. Δυνατούς, ζωντανούς και πρωτοπόρους, ελεύθερους από τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης, της άγνοιας, του φόβου. Χωρίς ναρκωμένα μυαλά. Γι’ αυτόν τον κόσμο παλεύει η ΚΝΕ! Ένας κόσμος, μια κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας και των σύγχρονων δικαιωμάτων, ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός κι όχι «ελεύθεροι» να ζητιανεύουμε, «ελεύθεροι» ν’ αποφασίζουμε με το πιστόλι στον κρόταφο, «ελεύθεροι» να διαλέγουμε ανάμεσα στο σκοτάδι και τη μαύρη νύχτα. Αυτόν τον κόσμο αναδεικνύουμε 40 χρόνια τώρα μέσα από τα Φεστιβάλ μας. Από εκεί και το φως του, το καινούργιο που κάθε χρόνο είναι και πιο νέο, πιο επίκαιρο. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Πιο αποφασισμένοι, έμπειροι και δυνατοί, πλάι στο Κόμμα μας για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ: • 20:45. Προβολή βίντεο "ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ" • 21:00. Βιβλιοπαρουσίαση "ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" από τον Μάκη Μακρή, Μέλος της Ιδεολογικής Eπιτροπής της Κ.Ε. και μέλος του Γ.Π. Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ. • 22:00. Αφιέρωμα στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ από την ΟΒ Μαθητών Θήβας της ΚΝΕ • 22:30. Λαϊκό-Ρεμπέτικο Γλέντι με την Αγγελική Λαζάρου Στο χώρο θα λειτουργεί:  Έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής  Έκθεση Υλικού για ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ  Μπαρ (σουβλάκι, μπύρα, κρασί, αναψυκτικό, νερό) ΘΗΒΑ, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 20:30, θερινός κινηματογράφος «ΣΟΝΙΑ»


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο