Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Βούρκωσε ο Κάμερον για να πείσει τους Σκωτσέζους: Το «ναι» θα φέρει ένα επώδυνο διαζύγιο

Η φωνή του σχεδόν ραγισμένη, έσφιγγε διαρκώς τα χείλη του και χρησιμοποίησε αρκετές φορές τη φράση «σας παρακαλώ», ενώ κάποια στιγμή βούρκωσε. Ο Ντέιβιντ Κάμερον έκανε ό,τι μπορούσε, για να πείσει τους Σκωτσέζους να μην ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτησίας.

Σε μία συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία, ο Βρετανός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι αν επικρατήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, τότε θα ακολουθήσει ένα «επώδυνο διαζύγιο» με σοβαρές συνέπειες.


«Αν η Σκωτία ψηφίσει ''ναι'', το Ηνωμένο Βασίλειο θα διαιρεθεί και θα πάρουμε ξεχωριστούς δρόμους για πάντα», υπογράμμισε ο Κάμερον, μιλώντας στο Αμπερντίν, λιμάνι της Σκωτίας, κάνοντας μία τελευταία προσπάθεια για να μην διαιρεθεί η χώρα.

«Η ανεξαρτησία δεν θα είναι ένας δοκιμαστικός χωρισμός, θα είναι ένα επώδυνο διαζύγιο», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα είναι δυνατή μια επιστροφή, μια δεύτερη ευκαιρία. «Αν δεν σας αρέσω, δεν θα είμαι εδώ για πάντα. Αν δεν σας αρέσει αυτή η κυβέρνηση, δεν θα είναι εδώ για πάντα. Αλλά αυτό, θα είναι για πάντα», ανέφερε ο Κάμερον, προσθέτοντας ότι η προοπτική της ανεξαρτησίας ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή.

«Αν το''όχι'' κερδίσει την Πέμπτη, αυτό θα σημάνει την έναρξη ενός τεράστιου και άνευ προηγουμένου προγράμματος μεταβίβασης εξουσιών. Είμαστε καλύτερα μαζί», κατέληξε, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα της εκστρατείας του «όχι».

iefimerida

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο