Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Μαύρες… πλερέζες στο Μαξίμου

Ψάχνουν αντίδοτο στην ομιλία Τσίπρα, αλλά δυστυχώς τα κρατικά ταμεία έχουν στερέψει αφού πρέπει να πληρωθούν τα ξένα funds και οι δανειστές
«Το φυσάνε και δεν κρυώνει» οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, αφού εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα αναζητούσαν τρόπους να ανακοινώσουν – αν όχι όλα – τουλάχιστον τα μισά από αυτά που είπε χθες το βράδυ ο Τσίπρας στην ομιλία του στην ΔΕΘ.
Δυστυχώς έτσι όπως έχουν χειριστεί οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας - με «ασκήσεις θάρρους» και με φοβικά σύνδρομα έναντι των δανειστών - είναι εξόχως δύσκολο να μπορέσουν όχι να υποσχεθούν, αλλά ούτε καν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη για το μεγάλο μέρος του πληθυσμού που βιώνει στα όρια και κάτω από τα όρια της απόλυτης φτώχειας.

Δυστυχώς για εμάς και όχι για αυτούς (Σαμαρά και Βενιζέλο) όλες τους οι προσπάθειες για δήθεν διαπραγματεύσεις έχουν βαλτώσει… Αν και η χώρα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα μια «στραγγαλισμό» του λαού, παρόλα αυτά δεν κατάφεραν τίποτα σε κανένα Εurogroup, σε καμία Σύνοδο Κορυφής. Βάλτωσε τόσο το Παρίσι, όσο και το προχθεσινό Eurogroup αλλά και το ραντεβού με την τρόικα στη Νέα Υόρκη το οποίο τελικώς αναβλήθηκε.
Το οικονομικό επιτελείο πάει κι έρχεται στο εξωτερικό με… άδεια χέρια.
Στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να υποσχεθεί ούτε μια σοβαρή μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης. Προφανώς και για την κυβέρνηση Σαμαρά «λεφτά δεν υπάρχουν» αφού όλο το χρήμα που ήρθε από τα δάνεια της τρόικας και από τα δικά μας πλεονάσματα λόγω φόρων διακινήθηκε για την πληρωμή των ομολόγων που είχαν αγοράσει τα ξένα funds και στην αναδιάρθρωση των τραπεζών.
Ούτε ένα ευρώ δεν περίσσεψε για την αποκατάσταση των μισθών όπως είχε υποσχεθεί πριν από μήνες ο κ. Σαμαράς που τόνιζε πως όταν πιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα θα αποκαταστήσει τις αδικίες και τις περικοπές στους μισθούς.
Στη ΝΔ δια στόματος Βούλτεψη έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Τσίπρα για λαϊκισμό λέγοντας ότι τα μέτρα που εξήγγειλε κοστίζουν 9 δις ευρώ μόνο για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης και βεβαίως το μόνιμο ερώτημα είναι «που θα βρει τα λεφτά; » ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Επί της ουσίας δηλαδή κάνουν αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ!
Ακούγοντας τα σχόλια της κυρίας Βούλτεψη εύλογα δημιουργούνται οι παρακάτω απορίες :
-Στα αλήθεια τα στελέχη της κυβέρνησης δεν θέλουν να επιστρέψει ο μισθός στα 751 ευρώ; -Δεν θέλουν να πάει το πετρέλαιο στα 0.90 λεπτά; -Διαφωνούν με την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι το χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο; -Δεν πιστεύουν ότι είναι λάθος οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας; -Διαφωνούν με τον κ. Τσίπρα ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος νόμος που πρέπει να καταργηθεί; Πέραν αυτών, το σίγουρο είναι πως ακόμη και οι γαλαζοπράσινοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος , φαίνονται να συμφωνούν (σε ιδιωτικές τους συζητήσεις) με τον Τσίπρα σε επίπεδο τουλάχιστον γενικής φιλοσοφίας. Μπορεί κάποιοι να εκφράζουν την δυσπιστία τους στο αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να βρει τα χρήματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα όσο υπόσχεται, πλην όμως είναι κοινή πεποίθηση όλων ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να αλλάξει σελίδα η χώρα.
Είναι δύσκολα αμφισβητήσιμη η επισήμανση που έκανε χθες ο Τσίπρας αναφερόμενος στις θέσεις εργασίας: Θα επαναφέρουμε – είπε στην ομιλία του –τον βασικό μισθό στα παλιά επίπεδα και τις εργασιακές σχέσεις στην πρότερα κατάσταση διότι «πιστεύουμε ότι με τις θέσεις εργασίας θα έρθει η ανάπτυξη και όχι το αντίθετο» Το επιχείρημα που χρησιμοποιούν πηγές του Μαξίμου με διαρροές για να «αποδομήσουν» την ομιλία Τσίπρα είναι το ακόλουθο:
«Ποιος πρωθυπουργός δεν θα ήθελε να εξαγγείλει τέτοια μέτρα ανακούφισης για το λαό του;».
Πλην όμως δεν απαντούν στα πιο κρίσιμα ερωτήματα:
-Αφού ο κ. Σαμαράς θέλει κι αυτός να αποκαταστήσει τις αδικίες και να ανακουφίσει τον λαό, γιατί δεν μας αποκαλύπτει τι είναι αυτό που τον σταματά; -Γιατί ο κ. Σαμαράς δεν αποκαλύπτει δημόσια ότι ο ίδιος θέλει να προχωρήσει σε επαναφορά μισθών και συντάξεων σε αξιοπρεπή επίπεδα, αλλά κάποιοι δεν τον αφήνουν και να αποκαλύψει ποιοι είναι αυτοί και γιατί; Τι ακριβώς λένε στον πρωθυπουργό αυτές οι… δυνάμεις που δεν τον αφήνουν να ανεβάσει το επίπεδο ζωής; Του λέγουν άσε το λαό σου να πεινάει για να πληρώσουμε τα funds και τις γερμανικές τράπεζες που αγόρασαν ελληνικά χρεόγραφα; Ίσως με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση να αποκτούσε μεγαλύτερη συμπάθεια και δημοφιλία από τον λαό.
Ήδη οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είναι στα «κάγκελα», αφού βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο παίρνει προβάδισμα την ώρα που οι ίδιοι και το κόμμα τους δεν μπορούν να υποσχεθούν στους πολίτες τα βασικά για μια αξιοπρεπή διαβίωση.
Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες θεωρούν κόκκινο πανί τον Γκίκα Χαρδούβελη και μάλιστα «ζητούν το κεφάλι του».
Για τους παραπάνω λόγους στο Μαξίμου έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός κι έχουν χάσει τον ύπνο τους προσπαθώντας να συντάξουν και να αποστείλουν κάποιο non paper στους βουλευτές της συγκυβέρνησης προκειμένου οι τελευταίοι να απαντούν «δασκαλεμένα» κι οργανωμένα στις εξαγγελίες του Τσίπρα.
Κάτι τέτοιο είναι εξόχως δύσκολο αφού δεν υπάρχουν επιχειρήματα για να στηρίξουν μια αντιπρόταση ικανή να ανατρέψει τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Τσίπρας. Άλλωστε το καλό το νικάς μόνο με κάτι καλύτερο. Είναι αδύνατον να ανατρέψεις μια καλή πρόταση με μια άλλη πρόταση που θα διακατέχεται από μεμψιμοιρία.
Συνεπώς ενισχύεται ακόμα περισσότερο το ενδεχόμενο ο κ. Σαμαράς να συγκαλέσει εκτάκτως την άλλη εβδομάδα την Κοινοβουλευτική του Ομάδα προκειμένου να τους πει για άλλη μια φορά πως οι επιλογές του έσωσαν τη χώρα από τη χρεοκοπία και πόσο ηρωικοί είναι οι βουλευτές που ψήφισαν τα μνημόνια.
Το αν τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας από την ΔΕΘ είναι υλοποιήσιμα θα φανεί στο μέλλον, θα το δείξει η ιστορία που λέμε, εκείνο όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τα λέει αφού δεν έχει εξαρτήσεις από διαφόρων ειδών «υπογραφές» και «γραμμάτια».
Το κακό είναι πως δεν μπορούν να τα πουν – ίσως ούτε καν να τα ψελλίσουν - οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος για ευνόητους λόγους… Αυτό το ξέρουν πολύ καλά και οι δυο και για τον λόγο αυτό αναζητούν άλλου είδους θαύματα από … Αμφίπολη μεριά.


.newsbomb


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο