Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΓΩΝΑ ΚΑΤΣΙΚΗ: ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗ


Οφείλω να πω ότι αισθάνομαι το χρόνο συμπυκνωμένο και μεστό συναισθημάτων καθώς πλησιάζουμε την 25 Γενάρη. Τη μέρα που θα αντικρίσουμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού σχετικά με το πώς θέλει να πορευτούμε από εδώ και στο εξής. Η σημασία αυτών των εκλογών ξεπερνά τις γεμάτες ελπίδα αναλύσεις, αλλά και τις απογοητεύσεις που έχουμε βιώσει και πιθανόν να νιώσουμε και στο μέλλον. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο που βρίσκεται η χώρα μας , θα ήθελα για ακόμη μία φορά να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου.

   
Στο μυαλό μου έχουν εντυπωθεί εικόνες εξαθλιωμένων ανθρώπων, εικόνες οργής και απελπισίας που πέντε χρόνια τώρα έχουν στοιχειώσει τη ζωή μας. Αναλογίζομαι τις πολιτικές που θα έβγαζαν από το αδιέξοδο, αλλά στην πραγματικότητα βύθιζαν συνεχώς το λαό μας στην ανέχεια και την αναξιοπρέπεια. Εμπεδώσαμε την αδικία και την ενοχή  ως βασικά στοιχεία της καθημερινότητάς μας. Είδαμε τους γονείς και τους παππούδες μας να παρακαλάνε για τα στοιχειώδη στριμωγμένοι στις ουρές της ελεημοσύνης. Τους νέους μας  να μεταναστεύουν ή να μένουν άπραγοι στην ακμή της δημιουργικότητάς τους. Τα νοσοκομεία και τα σχολεία να κλείνουν. Τα δικαιώματα μας να περιστέλλονται και  την εργασία μας να χάνει την αξία της. Τις ζωές μας να εξαρτώνται από τα χρέη μας.
   
Σε όλα αυτά η μόνιμη απάντηση από τις κυβερνήσεις ήταν ψέμα, καταστολή, τρομοκρατία. Μας ενοχοποίησαν για να προστατεύσουν  τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα των οικείων τους. Εφήρμοσαν πολιτικές ερημοποίησης και διάλυσης του κοινωνικού ιστού. Και για όλα αυτά ζητάνε να τους πιστώσουμε με επιπλέον χρόνο για να ολοκληρώσουν το έργο τους .
     Φίλες και φίλοι έφτασε η στιγμή να ακυρώσουμε στην πράξη τις πολιτικές της καταστροφής. Να δώσουμε νόημα και υπόσταση στην οργή μας και να μετατρέψουμε σε όραμα δημιουργικό την απελπισία μας. Να πάρουμε την ευκαιρία που μας δίνεται και να δουλέψουμε με υπομονή και με ψυχραιμία για το δικό μας μέλλον. Να ξαναγεμίσουμε ζωή αυτόν τον τόπο. Για μας και για τα παιδιά μας. Το μέλλον είναι εδώ και μας ανήκει. Αγωνιζόμαστε και θα νικήσουμε.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ
ΠΑΓΩΝΑ ΚΑΤΣΙΚΗ

Υποψήφια Βουλευτής Βοιωτίας                                                                                                        ΣΥΡΙΖΑ

Email: katsikipag@gmail.com



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο