Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο - Ψήφιση ολοκληρωμένου «Κοινωνικού Πακέτου για τη Στερεά» από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Άμεση απάντηση δίνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στις ανάγκες των καιρών, με την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου «Κοινωνικού Πακέτου» που θα συμβάλει καταλυτικά στην ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών που χρήζουν βοηθείας και στην έμπρακτη στήριξη μονάδων υγείας και υφιστάμενων κοινωνικών δομών. Στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα, υπερψηφίστηκε το σύνολο των κοινωνικών δράσεων που θα αναλάβει άμεσα η Περιφέρεια, στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα που ανακύπτουν, λόγω αυτής της πρωτοφανούς πολιτικής και οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Πακέτου για τη Στερεά», εντάσσονται οι εξής δράσεις:
1.    Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της οποίας η Περιφέρεια θα συνδράμει με το ποσό των 125.000 ευρώ τις μονάδες υγείας της Στερεάς Ελλάδας για την προμήθεια αναλωσίμων και λοιπών υλικών.
2.    Παροχή επιδόματος στους επικουρικούς ιατρούς και τους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου που θα υπηρετούν σε περιοχές άγονες, απομακρυσμένες και προβληματικές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μέχρι του ποσού των 400 ευρώ - ανά ιατρό- μηνιαίως για όλη την διάρκεια της θητείας τους.

3.    Παροχή καυσίμων για την κίνηση των ασθενοφόρων, όταν καθίσταται ανάγκη.

4.    Συγκέντρωση μέσω της εθελοντικής προσφοράς επιχειρήσεων και συμπολιτών μας, αλλά και αγορά από την πλευρά της Περιφέρειας, τροφίμων και δωρεάν διάθεση αυτών.
5.    Συγκέντρωση μέσω της εθελοντικής προσφοράς επιχειρήσεων και συμπολιτών μας, αλλά και αγορά από την πλευρά της Περιφέρειας, φαρμάκων και δωρεάν διάθεση αυτών.
6.    Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού», για τη στήριξη του έργου του και την από κοινού διοργάνωση δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης.
Η διανομή τροφίμων και φαρμάκων θα πραγματοποιηθεί μέσα από τις δομές που έχουν αναπτύξει οι Ιερές Μητροπόλεις, οι Δήμοι και άλλοι φορείς κοινωνικού χαρακτήρα, σε κάθε νομό, με τις οποίες η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει αναπτύξει στενή συνεργασία, όλο αυτό το διάστημα, με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ώρα της ευθύνης έφτασε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία οφείλει να σταθεί δίπλα σε κάθε πολίτη, ανεξαιρέτως. Το «Κοινωνικό Πακέτο για τη Στερεά» είναι η απάντηση της Περιφέρειάς μας σε μία μεγάλη κοινωνική ανάγκη. Δουλεύουμε πέρα και πάνω από τις αρμοδιότητές μας. Ωστόσο δε θεωρούμε ότι κάνουμε τίποτα περισσότερο από τα αυτονόητα».


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο