Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΚΑΘΩΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΡΡΕΕΙ, ΕΥΔΟΚΙΜΟΥΝ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ "ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ" ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΥΤΟΦΥΗΣ...

Και οι Ελληνες, ιδιαίτερα οι όψιμοι υποστηρικτές του "Οχι" ως απόρροια του εκβιαστικού διλήμματος μιας ακόμη προβληματικής κυβέρνησης, χαμένης στις ιδεοληψίες των στελεχών της και της "υποδειγματικής" επιπολαιότητας και υποκρισίας του πρωθυπουργού, θα βρεθούν "αποφασισμένοι" μπροστά στην κάλπη για να "τιμωρήσουν" τους ανάλγητους πιστωτές, αλλά την επομένη του δημοψηφίσματος, αμήχανοι και απογοητευμένοι, για μια ακόμη φορά εξαπατημένοι, θα προσμετρούν το μέγεθος της ευπιστίας τους και της αυταπάτης τους, μπροστά στο αδιέξοδο της ζωής τους!.

Και ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης, ο κάθε προσδεμένος στη λογική του δόγματος η "Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει". αυτό το δόγμα που αποτελεί το θεμέλιο της εθνικής μας παραίσθησης σε μια πραγματικότητα που αλλάζει καθημερινά και καταγράφει χαμένες ευκαιρίες, θα βρούν διοδεύσεις ανευθυνότητας και καλοζωίας!..


Και ο μεν Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί μεν στο περιθώριο της πολιτικής, απολαμβάνοντας ωστόσο τα προνόμια που του παρέχει ο πρωθυπουργικός θώκος που κατείχε, ο δε Βαρουφάκης θα περιφέρεται ανά την Ευρώπη δίνοντας πληρωμένες διαλέξεις, για την πτωχευμένη και φυλλορροημένη από κάθε αξιοπιστία Ελλάδα. Οσο για τους άλλους, του αριστερού κυβερνητικού στρατοπέδου, με προεξάρχοντα τον σημερινό υπουργό Οικονομίας Γ.Σταθάκη, δεν θα εγκαταλείψει τη συνήθειά του να απολαμβάνει το δείπνο του στο εστιατόριο Milos του Hilton..

Η παράκρουση πολιτικών και τεχνοκρατών, που μαθαίνουν την τέχνη τους διοικώντας υπουργεία, δίχως να έχουν διαχειριστεί προηγουμένως ούτε περίπτερο. Η αποθέωση της ανικανότητας πρωθυπουργών, που οι αποφάσεις τους ξεπερνούν κάθε μεταφυσική προχειρότητα. Ενας ακατανόητος πολιτικός λόγος, υπαγορευμένος συνήθως από κομματικά και προσωπικά συμφέροντα, σε μια χώρα που αποφεύγει κάθε τι που αφορά τη σοβαρότητα και τη διάσταση της αλήθειας. Με τους ιθαγενείς να είναι έτοιμοι να δεχθούν την κάθε πολιτική βλακεία, αρκεί να απευθύνεται στο θυμικό τους και να συνεγείρει το συναισθηματισμό τους...

Την εικόνα της σημερινής Ελλάδας, με το χρόνο να διαρρέει στην κλεψύδρα, συγκροτούν δεκαετίες απογοητεύσεων και η έλλειψη σοβαρότητας και στόχων. Και οι πομπώδεις δηλώσεις του πρωθυπουργού δεν καταγράφονται σε πραγματικό πεδίο. Απλώς τροφοδοτούν τις εθνικές παραισθήσεις, με αστάθμητες και οδυνηρές συνέπειες. Η τρέχουσα συγκυρία δεν δείχνει ότι μπορεί να αναδείξει μεγάλες ή έστω μικρές ιδέες. Δείχνει όμως με τον πλέον πασίδηλο τρόπο ότι μπορεί να οδηγήσει μια χώρα από τις υφιστάμενες δυσκολίες στην καταστροφή!..

Η πολιτική ανικανότητα, απογυμνωμένη από τον μανδύα του συναισθήματος, του ασύστολου ψεύδους και των ιδεολογημάτων, δείχνει την πιο φρικτή της όψη. Και δεν το καταλαβαίνουμε. Και επιμένουμε να εγκλωβιζόμαστε στην πολιτική απάτη και στην αυταπάτη μας, εμπλεκόμενοι τώρα στην "εκστρατεία" εναντίον των δανειστών, με ένα ηχηρό "Οχι", όπως μας λένε και αντιφατικά υποστηρίζουν, ώστε να "πιέσουμε" τους Ευρωπαίους να υποχωρήσουν στις δίκαιες αξιώσεις μας...

Επί της ουσίας, έχουμε αποστρέψει το βλέμμα μας από την αδυσώπητη πραγματικότητα και αντιμετωπίζουμε αμήχανα το αύριο. Με "ηρωική" ίσως διάθεση και δικαιολογημένη αγανάκτηση, αλλά κυρίως με έλλειψη συναίσθησης των τετελεσμένων που θα ακολουθήσουν και βέβαια "παγιδευμένοι" στην πολιτική ψευδολογία.

Δεν έχουμε διδαχθεί τίποτα τόσα χρόνια. Ξεχάσαμε τη "δημιουργική λογική" του Σημίτη, που μας οδήγησε ενδεείς στην Ευρωπαική Ενωση και υιοθετήσαμε τη "δημιουργική ασάφεια" του εν πολλοίς ανερμάτιστου και απροσάρμοστου Βαρουφάκη, που θα μας οδηγήσει στην έξοδό μας όχι απλώς από την Ευρωζώνη, αλλά και από την Ευρωπαική Ενωση!

Η εικόνα της σημερινής Ελλάδας παραμένει εγκλωβισμένη στον πολιτικό ωχαδερφισμό. Με τους πολιτικούς να ψεύδονται ανερυθρίαστα, με εκείνο το ειρωνικό υπομειδίαμα του επαίοντα. Με θρασύτητα απύθμενη. Με παχυδερμία ελέφαντα, αναγάγοντας εαυτούς σε θεματοφύλακες του τόπου, εσχάτως εμφανιζόμενοι και ως "σωτήρες" .

Και εμείς ως άβουλοι και επιρρεπείς στην πολιτική παραμυθία ακολουθούμε... Και διατρανώνουμε ότι θα αποτινάξουμε με το "Οχι" της Κυριακής τον ξένο ζυγό. Η Ελλάδα του ΟΧΙ. Χωρίς αυτοπειθαρχία και αυτοκυριαρχία. Χωρίς αξιολογική βούληση προς την οποία πρέπει να εναρμονίζεται η ατομική βούληση. Υπηρετώντας τον πολιτικό μακιαβελλισμό, ενώ πιστεύουμε ότι "αγωνιζόμαστε" για τα "ιερά και τα όσια" της πατρίδας!..

Την Κυριακή, για όσους από εμάς ψηφίσουν "Οχι", το μόνο που θα υπηρετήσουν θα είναι η κομματική σκοπιμότητα και την αναγωγή του ψεύδους, της απάτης άνευ προηγουμένου, της λασπολογίας, της συκοφαντίας και της ανηθικότητας σε αξία πρώτης γραμμής. Και θα παγιδευτούμε στη "γενναιοδωρία" της πολιτικής ανικανότητας, που θα μας κάνει πρακτικά περισσότερο ενδεείς και εκ των υστέρων επαίτες της Ευρώπης...

Αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι η αλήθεια δεν πολιτεύεται, αν συμπλεύσουμε με τις πεπλανημένες αντιλήψεις και τις οβιδιακές πολιτικές μεταμορφώσεις, η λερναία ύδρα της πολιτικής βλακείας θα μας κατασπαράξει...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο