Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΟΤΑΝ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΑΖΟΝΕΥΕΤΑΙ...

Οταν η εξουσία αλαζονεύεται , τότε αργά ή γρήγορα γίνεται προκλητική και ανοίγει την κερκόπορτα της καταστροφής της. Πλημμυρισμένη μάλιστα από τη βλακεία του υπερθετικού, η πολιτική αλαζονεία συνθέτει το μόνιμο και μηνυματικό του απύθμενου θράσους.

Δεν παρουσιάζεται ποτέ σαν απλή διαδικασία διασυνδετικής ερμηνείας. Προσπαθεί με κύριο συστατικό της την πονηρία να εκφράσει το μέγα, ενώ τροφοδοτείται και συντηρείται από το ελάχιστο. Και εκ των πραγμάτων, είναι αφετηρία απροσδόκητων αντιδράσεων και καταστάσεων.

Τα δε μεγέθη της είναι γεωμετρικά σχήματα που καταλήγουν να πανικοβάλλουν με την απεριόριστη αυξομείωση των διαστάσεων τους. Το υπερτροφικό δε θράσος ως απότοκος της πολιτικής αλαζονείας εναντιώνεται στην κατάφαση και στη λογιστικοποίηση του γνήσιου και του αληθινού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποδεχθεί το μέγεθος και τα σχήματα της κοινωνικής ευαισθησίας, στη διάσταση της ειλικρινούς αγωνίας, αλλά και όλα τα εμβόλιμα συναισθήματα...


Η αλαζονεία της εξουσίας "συμπυκνωμένη" στο πρόσωπο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, αυτού του απαίδευτου και νανοειδούς πολιτικού αναστήματος, ο οποίος ωστόσο εκφράζεται ως alter ego του Αλέξη Τσίπρα, ανεδείχθη κατά τη διάρκεια της συζήτησης΄στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ, το οποίο και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τους αβούλευτους της Βουλής...

Αρνηση και αδιαφορία. Γνήσια αποτύπωση της και της μωρίας, η πολιτική αλαζονεία συντασσόμενη συνήθως και με συμφέροντα των ολίγων, καθιερώνεται ως δηλωτικό της μοίρας και της κοινωνικής διάλυσης. Ανάδοχος της παραμένει το καθοριστικό του ελάχιστου. Και στη ζωή εκφράζει την επικράτηση του γελοίου με τις όποιες τραγικές συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο.

Και κάποιοι απ' αυτούς τους αλαζόνες της πολιτικής εξουσίας κρύβουν μέσα τους , αλλά έτοιμο να εξέλθει, το "φονιά" και τον καταστροφέα, όταν χρειάζονται προσχήματα για να επενδύσουν το νόημα της ζωής τους στην καταστροφή.

Είναι οι σύγχρονοι Ηρόστρατοι...Οχι μόνο του έργου του ανθρώπου, αλλά και του ίδιου του ανθρώπου. Επικαλούμενοι την πολιτική, κοινωνική και οικονομική αναγκαιότητα, ανοίγουν τις μπουκόπορτες της κοινωνικής διάλυσης!..

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο