Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ελλάδα ώρα μηδέν και πάλι

Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

Τα πολιτικά παιγνίδια που παίζει κάθε φορά ο Τσίπρας για ξεκάρφωμα, όταν είναι να βουλιάξει ποιό βαθειά το καράβι δεν πιάνουν πιά.

Bailin, ασφαλιστικό και μεταναστευτικό. Σε όλα, αυτός και ο συνεταίρος Καμμένος τα έκαναν θάλασσα. Tελευταίο του στραβοπάτημα είναι η προσπάθεια του να ελέγξει το εσωτερικό της χώρας για αναμενόμενες ταραχές ή για καταγραφή ανεξάρτητων ή “εκτός κειμένου οδηγιών” κινήσεων. Αυτό το διευθετεί με τέσσερις τουλάχιστο τρόπους. Σας συνιστώ να τους μελετήσετε.


με τον έλεγχο του διαδικτύου (μετά τόσα χρόνια ανακάλυψε το gamato και αποφάσισε δήθεν να προασπίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εταιρειών)
με τις τηλεοπτικές άδειες (αυξημένος έλεγχος της προπαγάνδας), που δεν είναι προσαρμοσμένες στα διεθνή πρότυπα (αλλαγή σκηνικού με δήθεν νέους καναλάρχες ενώ τα συμφέροντα θα είναι τα ίδια ή πιο προωθημένα)
μοιράζοντας προνόμια σε δημοσιογράφους της κρατικής τηλεόρασης (τους επιτρέπει και πάλι να είναι πολυθεσίτες) και τέλος
με την αλλαγή του χαρακτήρα της ΕΥΠ (τη μετατρέπει σε υπηρεσία προστασίας της εσωτερικής κυριαρχίας). Αν ο Τσίπρας δεν είναι με τη Γερμανία αλλά ούτε και με την Ελλάδα, τότε αυτός και ο ΓΑΠ με τίνος το παιγνίδι είναι;
Eν τω μεταξύ, η περίφημη Deutsche Bank πέταξε ένα κομμάτι τυρί, μήπως το φάνε τα κορόιδα στην Ελλάδα και δεν “καταλάβουν” το εθνικό θέμα που δημιουργείται με την απόφαση Τσίπρα. Σε μυστικό έγγραφο που “διέρρευσε”, η τράπεζα βλέπει αναπόφευκτο το κούρεμα του χρέους της Ελλάδας, όταν για σύνταξη θα πληρώνεις αλλά δεν θα παίρνεις…

Και τρία ερωτήματα με απαντήσεις…

Γιατί άραγε τα τέστς της BlackRock για τις τράπεζες θα ανακοινωθούν αυτό το Σάββατο και τις τελευταίες ημέρες πηγαινοέρχονται συνέχεια ηγέτες της ΕΕ στην Ελλάδα; Γιατί η κυβέρνηση ήδη τα κακά αποτελέσματα τα ξέρει. Αν ήταν καλά τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονταν Δευτέρα. Κάτι τέτοιο θα ανέβαζε τα χρηματιστήρια στην Ευρωζώνη.
Γιατί η ΝΔ επέλεξε να βγάλει αρχηγό αυτή τη περίοδο και γενικά είναι πλήρως ανενεργή σαν αντιπολίτευση; Για να μη χρεωθεί το έγκλημα.
Με τί αντάλλαγμα ο Τσίπρας δέχτηκε 50,000 “πρόσφυγες” στην Ελλάδα; Mε κανένα. Tiς προσλήψεις τις κάνει με το πλασματικό πλεόνασμα των 3 δις ευρώ μη πληρώνοντας η χώρα εσωτερικά χρέη.
Και μια πολύ σημαντική παρατήρηση…

Τους 7 πρώτους μήνες αρχικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, η Ελλάδα άδειαζε τα ταμεία της για να καλύψει “ανάγκες” χωρίς να κλείνει συμφωνία με τους δανειστές. Αποτέλεσμα πρός το χειρότερο. Αυτή τη φορά, οι δανειστές με τη συνεργασία της “αναπτυξιακής” κυβέρνησης ανακάλυψαν το ποσό που υπάρχει στη Παγκόσμια Τράπεζα για να χρησιμοποιηθεί απο την Ελλάδα, και μέσω των τραπεζών να πέσει στη τσέπη τους. Εγγύηση για τα νέα δάνεια των τραπεζών, δεν θα είναι αυτή τη φορά οι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής (Γαλλία) αλλά το Ταμείο Ανάπτυξης, μέσω του οποίου η ιδιοκτησία της δημόσιας περιουσίας και όχι μόνο θα αλλάξει τσέπες.

bailin-gr



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο