Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΑΜΑ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς , το 2ο  Γυμνάσιο Λιβαδειάς  και το Λύκειο Αλιάρτου οργανώνουν συνάντηση των μαθητών των σχολείων με τη συγγραφέα παιδικών και νεανικών βιβλίων Ελένη Κατσαμά.
Οι  συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν  τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016
  • στις 10.00 π.μ. με το Λύκειο Αλιάρτου στο χώρο της Βιβλιοθήκης και
  • στις 12 μ. με το 2ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς στο χώρο του σχολείου.
Οι μαθητές  θα συζητήσουν με τη συγγραφέα θέματα που αφορούν στους νέους με αφορμή το βιβλίο της «Κοσμοδρόμιο» (ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Παιδικού Βιβλίου 2011 – Κατηγορία Εφηβικού-Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου ΒΡΑΒΕΙΟ Λογοτεχνικού περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ 2012).
Λίγα λόγια για την Ελένη Κατσαμά
Ελένη Κατσαμά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε δημοσιογραφία και υποκριτική και αρθρογράφησε σε περιοδικά και εφημερίδες. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο της Σαν τα χελιδόνια, το οποίο απέσπασε το 1ο βραβείο της Ένωσης Συγγραφέων - Εικονογράφων Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου. Το 2007 βραβεύτηκε από το Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής Εκεχειρίας για το εφηβικό διήγημα Η ιστορία του Λύσανδρου, στην αγγλική γλώσσα.
Άλλα της βιβλία: Τα σύννεφα κανείς δεν πρέπει να τα παίρνει στα σοβαρά, Οι ωραίοι γκρεμοί, Χάδι στη ράχη ψαριού, Γορίλλας στο φεγγάρι. Με την εικονογράφο Μυρτώ Δεληβοριά και τον συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου δημιούργησαν το ηλεκτρονικό περιοδικό για την παιδική λογοτεχνία Παπάκι στην μπανιέρα (www.papakistimpaniera.gr ). Έχει γράψει σενάρια για ταινίες μικρού μήκους και πλάθει σενάρια γενικότερα.




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο