Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΛΤΑ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ.

Στην με αριθ.3471/24.02.2016 Ερώτησή του προς τη Βουλή, ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος, ζήτησε να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Υπουργό σχετικά με τη στήριξη και συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού στα εγκαίνια και τη γενικότερη προβολή του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας.

Στην από 6.04.2016 σχετική απάντηση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Μπαλτά, αναφέρονται τα εξής:


«Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ σε ό,τι αφορά το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας ολοκληρώθηκαν στις 31.12.2015 τα έργα με τίτλο:
1. «Β' Φάση επανέκθεσης προϊστορικών, κλασικών και βυζαντινών αρχαιοτήτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας», στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, με προϋπολογισμό 4.091.806,23€ και φορείς υλοποίησης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θήβας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας.
«Ψηφιακές εφαρμογές υποστήριξης επανέκθεσης Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας», στο Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση, με προϋπολογισμό 229.174C και φορέα υλοποίησης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θήβας.
Στο πλαίσιο του φυσικού αντικειμένου του έργου αναπτύχθηκε διαδικτυακός κόμβος με πολυμεσικά εκθέματα, διαθέσιμα τοπικά και μέσω κόμβου στο διαδίκτυο. Παράλληλα έγινε προμήθεια υλικού και λογισμικού εξοπλισμού για την εγκατάσταση ψηφιακών εκθεμάτων, τη λειτουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την υποστήριξη του διαδικτυακού κόμβου, δράσεις που συμβάλλουν στην προβολή του Μουσείου.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού για την ομαλή και επιτυχή διοργάνωση των εγκαινίων του νέου μουσείου Θήβας και την παράδοση του στο κοινό τον προσεχή Μάιο.
Η Υπηρεσία έχει αιτηθεί στην Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης του Υπουργείου Πολιτισμού για την δέσμευση ποσού για την διεξαγωγή των εγκαινίων του νέου Μουσείου. Το ποσό αυτό θα βαρύνει ης πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, έτους 2016.
Η προβολή στο ευρύ κοινό του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας καθώς και των υπολοίπων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων της Βοιωτίας θα γίνει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του.
Τέλος, η ΕΦΑ Βοιωτίας οργανώνει και πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα ποικίλες επιστημονικές, πολιτιστικές, μουσικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις σε όλα τα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητος της, μεμονωμένα, ή και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολιτιστικούς συλλόγους κάθε περιοχής, και συμμετέχει ενεργά σε διεθνείς ημέρες προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως είναι η Διεθνής Ημέρα των Μουσείων και οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με δράσεις, όπως ενημερωτικές ημερίδες, διαλέξεις, ξεναγήσεις και ανοιχτά εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες, θεωρώντας ότι η συχνή επικοινωνία με το κοινό και την τοπική κοινωνία αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την κατανόηση και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Για την πραγματοποίηση όλων των παραπάνω δράσεων και ενεργειών, η ΕΦΑ Βοιωτίας βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες κατά περίπτωση Κεντρικές Υπηρεσίες του ΥΠ,ΠΟ.Α. οι οποίες συνδράμουν στο έργο της Εφορείας.»




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο