Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΚΙΛΚΙΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας, τ.Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Μπασιάκος, περιόδευσε (12.09.2016) στον ακριτικό Νομό Κιλκίς, μετέχοντας σε κλιμάκιο με τους Βουλευτές της ΝΔ Λ.Αυγενάκη, Επικεφαλής Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ, Θ.Φορτσάκη, Συντονιστή ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων, Αν.Ασημακοπούλου, Υπεύθυνη Τομέα Ανάπτυξης, Γ.Γεωργαντά, Υπεύθυνο Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με στελέχη της ΝΔ, Αντιπεριφερειάρχες και Δημάρχους. Η περιοδεία έγινε με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΝΔ Κ.Μητσοτάκη, εν όψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο.

Το πρόγραμμα του κλιμακίου περιλάμβανε 10 επισκέψεις, μεταξύ άλλων, στο Μεθοριακό Σταθμό Ευζώνων, Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς, ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Βιομηχανικές Μονάδες Επεξεργασίας, Μεταποίησης, Τυποποίησης κλπ. στον τομέα της αγροδιατροφής, των ανελκυστήρων, αναπηρικών ειδών, κλπ. Κατά τις επισκέψεις αυτές έγινε ενημέρωση, καταγραφή προβλημάτων και εκτενής ανταλλαγή απόψεων.
Σε δηλώσεις του ο κ.Μπασιάκος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στα σοβαρά επιδεινούμενα προβλήματα της ελληνικής περιφέρειας, με το βάρος να πέφτει στις πλάτες των αγροτών, ανέργων, επαγγελματιών, μισθοσυντήρητων, νέων και συνταξιούχων, αφού η αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική της μεγάλης αύξησης των φόρων και των εισφορών, που τους επιβάλλονται, η μείωση της απασχόλησης, λόγω της έλλειψης, καθώς και της αποθάρρυνσης, επενδύσεων, με τα εμπόδια που θέτει η Κυβέρνηση, και βέβαια η καθυστέρηση στην υλοποίηση των περισσότερων σημαντικών έργων, μέσω κοινοτικών αναπτυξιακών προγραμμάτων, έχουν μειώσει την παραγωγική δραστηριότητα της ελληνικής περιφέρειας. Η ΝΔ, τόνισε ο κ.Μπασιάκος, μέσα στα πλαίσια της «Συμφωνίας αλήθειας», που προτάσσει ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μειώσει την άδικη υπερφορολόγηση, όσο και τις αλόγιστες κρατικές σπατάλες, εξασφαλίζοντας σταθερό, οικονομικό και επιχειρησιακό περιβάλλον στην ελληνική περιφέρεια, ιδίως με ενίσχυση των επενδύσεων, της ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας, της έρευνας, της εξωστρέφειας, της αριστείας και των τεχνολογιών αιχμής.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στους αγρότες, ο κ.Μπασιάκος επισήμανε τη δυσκολία αντιμετώπισης και διαχείρισης της τρέχουσας κατάστασης, μετά την τελευταία αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την αύξηση προκαταβολής φόρου, τη σημαντική αύξηση του κόστους παραγωγής, όπως ΦΠΑ στα εφόδια, πετρελαίου, ηλεκτρικού ρεύματος κλπ., την καθυστέρηση στην καταβολή ενισχύσεων και αποζημιώσεων, την καθυστερημένη καταβολή πρόωρων συντάξεων κλπ. Η εικόνα αυτή, τόνισε επίσης, δημιουργεί αδιέξοδο στον καλλιεργητή, χωρίς να δίνει προοπτική ελπίδας της επόμενης μέρας, αφού καθυστερεί σημαντικά η υλοποίηση του Κοινοτικού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, πολύ περισσότερο που προγραμματίζεται η υλοποίηση 5 μόνον από τα 20 Μέτρα-Δράσεις. Η ΝΔ, κατέληξε ο κ.Μπασιάκος, γνωρίζει τί βιώνουν καθημερινά οι αγρότες και θα προχωρήσει σύντομα στην εξαγγελία συγκεκριμένου επικαιροποιημένου προγράμματος.









Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο