Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Απειλεί ο πρωθυπουργός: «ψήφος ή κάλπες»

Το εκβιαστικό δίλημμα «ψήφος ή κάλπες» σκέφτεται να ξαναπεί ο Γιώργος Παπανδρέου σε μία προσπάθεια να τιθασεύσει τη δική του κοινοβουλευτική ομάδα. Ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει συζητήσει με τους στενούς του συνεργάτες, το ενδεχόμενο να «απειλήσει» σήμερα από το βήμα της βουλής με πρόωρες εκλογές… όσους βουλευτές φλερτάρουν με την ιδέα να μην ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο. Στο παρασκήνιο οι πιέσεις και ο εκφοβισμός των διαφωνούντων είναι άνευ προηγουμένου, ενώ ενδεικτικό του πανικού που επικρατεί στην κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι επιστρατεύτηκε ο Πάγκαλος για να «τρομοκρατήσει» βουλευτές και πολίτες με την θεωρία »μεσοπρόθεσμο ή τανκς».





Το μεσοπρόθεσμο μπορεί να περάσει με απλή πλειοψηφία των παρόντων, καθώς έρχεται προς ψήφιση ως απλό νομοσχέδιο, κάτι που ισχύει και για τον εφαρμοστικό νόμο, αλλά από το Μαξίμου διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι με λιγότερες από 153 ψήφους «οι εκλογές είναι αναπόφευκτες».



Η συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκινά σήμερα στις 6 το απόγευμα σήμερα, με ομιλία του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών.



Οι ψηφοφορίες τόσο για το μεσοπρόθεσμο όσο και για τον εφαρμοστικό νόμο, θα πραγματοποιηθούν το μεσημέρι της Τετάρτης και το μεσημέρι της Πέμπτης αντίστοιχα, λόγω της μεγάλης κινητοποίησης που ετοιμάζουν οι αγανακτισμένοι απ΄ όλη την Ελλάδα στο Σύνταγμα.


kentrinews gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο