Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Θα φέρουν το στίγμα της προδοσίας εσαεί

Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ τ. βουλευτή, τ. ευρωβουλευτή και τ. αντιπροέδρου της Ευρωβουλής
H εβδομάδα που αρχίζει αύριο θα προκαθορίσει ΘΕΤΙΚΑ ή ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΑΤΑ το μέλλον της πατρίδας μας και των καταδυναστευόμενων πολιτών της για πολλές δεκαετίες.
Τα πάντα θα κριθούν –και ΔΕΝ θα είναι αναστρέψιμα– από την υπερψήφιση ή καταψήφιση του ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΥ Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον, ελέω Βενιζέλου, Παπανδρέου τον τρίτο. Τον ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ της Ελλάδας και των Ελλήνων, γεγονός που το γνωρίζουν πλέον και τα παιδιά στην προεφηβική τους ηλικία.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, απαξιωμένοι ήδη από τους πλείστους ψηφοφόρους τους, και ιδίως οι δήθεν αντιρρησίες ωφελιμιστές, με πρώτους και καλύτερους εξ αυτών τους αναισχύντως υπουργοποιηθέντες, συγκεντρώνουν τη γενική χλεύη… Σ’ αυτά τα πρώην… λιοντάρια, που κατάντησαν αξιολύπητες κότες, αφιερώνω με τη δική του ορθογραφία (πλην πολυτονικού) το ακόλουθο εξάστιχο του μέγα Κώστα Βάρναλη:
«Πέτα την ανθρωπιά σου
κι’ απ’ τον αφέντη πιάσου!
Κι’ άμα σε φτύνει αφτός
Να κάθεσαι σκυφτός.
Και θάχεις τα πρωτεία
Στη σάπια πολιτεία».
Οι πλατείες είναι και θα εξακολουθήσουν να είναι σε αναβρασμό. Δεν πρόκειται να καταθέσουν τα ειρηνικά τους όπλα, αφού και οι παρεπιδημούντες σ’ αυτές έχουν αυξηθεί και η αγανάκτησή τους έχει κορυφωθεί. Το πρόβλημα είναι οι ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΟΙ προβοκάτορες, πίσω από τους οποίους βρίσκεται η παραπαίουσα σημερινή εξουσία. Δεκαετίες ολόκληρες αναρωτιόμασταν ποιοι είναι οι περιβόητοι «γνωστοί άγνωστοι» και απορούσαμε γιατί η Αστυνομία δεν τους συλλαμβάνει. Οι περισσότεροι ξέραμε το γιατί και αρκετοί άλλοι το υποψιάζονταν. Οι «γνωστοί άγνωστοι» είναι το άθροισμα αμειβόμενων από κρατικά κονδύλια «μπαχαλάκηδων» και εναλλασσόμενων –και ως προς τον εκάστοτε αριθμό τους– κουκουλοφόρων αστυνομικών. Επομένως: Εάν υπάρξει αιματοχυσία, δεν θα χρειάζεται να αναφυούν αμφιβολίες για τους δράστες.
Τα μέλη της βραχύβιας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που τη συγκρότησε ο παταγωδώς αποτυχών Παπανδρέου ο τρίτος να καταστήσει συνένοχό του τον Σαμαρά, θα φέρουν ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΕΣΑΕΙ, εφόσον υπερψηφίσουν το επαίσχυντο –και εντελώς ΑΔΙΕΞΟΔΟ– Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ένα στίγμα προδοσίας το οποίο θα εμπεριέχει και ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ, δεδομένου ότι ο αρχηγός τους φρόντισε, εν τη απογνώσει του, να καταστήσει ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΤΟΥ το «όλον ΠΑΣΟΚ». (Ο ίδιος φυσικά θα έχει την πρωτοκαθεδρία στο Ειδικό Δικαστήριο που θα είναι αμείλικτο απέναντί του, όπως και η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού.)
Οι ξένοι… ευεργέτες, ταυτόχρονα με την απαίτησή τους για «συναίνεση» όλων (!) των ελληνικών κομμάτων, με κύρια έμφαση στη ΝΔ, τρέμουν κυριολεκτικά τους «Αγανακτισμένους» των πλατειών. Και τους τρέμουν διότι, αν μη τι άλλο, διαπιστώνουν ότι η υφαρπάσασα με ασύστολα ψεύδη την εξουσία κυβέρνηση των Αθηνών στερείται παντελώς ερεισμάτων στην κοινωνία. Ουδόλως εκφράζει, επομένως, τη βούληση των Ελλήνων. Οι οποίοι κατ’ επέκτασιν δεν θεωρούν τους ίδιους, δηλαδή τους κατ’ όνομα φίλους και συμμάχους, ούτε «σωτήρες» ούτε «ευεργέτες», αλλά ΔΥΝΑΣΤΕΣ.
Αναφέρομαι στους επίσημους ηγετίσκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, τους οποίους έχω αποκαλέσει «νάνους», και όχι σε άλλες φιλελληνικές φωνές, σημαντικότατες μάλιστα. Ο πρώην γερμανός καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ –τον είχα γνωρίσει προσωπικά ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο (και δεινό ρήτορα) των Σοσιαλδημοκρατών– σε συνέντευξή του στην έγκυρη εβδομαδιαία εφημερίδα «Ντι Τσάιτ» τάσσεται αναφανδόν υπέρ της δραστικής βοήθειας προς την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την κρίση του χρέους της. «Αυτό ισχύει», τονίζει, «και για την ακραία περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση κηρύξει αδυναμία πληρωμών έναντι των ξένων πιστωτών της», προκειμένου «να συμβάλει η Ευρώπη στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας». Ο μέγας αυτός πολιτικός ανήρ –η ανασφαλέστατη και ναζιστικής νοοτροπίας Μέρκελ είναι σκουπίδι μπροστά του– λέει και άλλα αξιοθαύμαστα για τη σοφία από την οποία πηγάζουν, μη παραλείποντας να εξάρει την Ελλάδα «ως κοιτίδα της Δημοκρατίας, της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού». (Αυτά τα τελευταία τα τρίβω στα μούτρα εκείνων που διατυμπανίζουν προπαγανδιστικά και χωρίς στοιχεία την ασυνέχεια του Ελληνισμού.)
Ο καθηγητής της Ιστορίας της Οικονομίας Albrecht Ritsch, σε συνέντευξή του στον «Spiegel» με τον γενικό τίτλο: «Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του 20ού αιώνα», τονίζει ότι οι Αμερικανοί χάρισαν στους Γερμανούς τα χρέη τους και προσθέτει κατά λέξη: «Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους Έλληνες που δεν ζήτησαν μέχρι σήμερα τις επανορθώσεις και τα δάνεια, διότι στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε να “ξεβρακωθούν” οι Γερμανοί για να πληρώσουν τα τεράστια ποσά που τους χρωστάμε». Προσθέτω και τη συναφή –και κοστολογημένη– άποψη του επιφανούς γάλλου οικονομολόγου Jacques Delpla, ο οποίος είναι και μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Οικονομικής Ανάλυσης της Γαλλίας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Les Echo». Ο κ. Delpla εκτιμά ότι «το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα ανέρχεται σε τουλάχιστον 575 δισ. ευρώ». (Ερώτημα: Γιατί ο Παπανδρέου ο τρίτος και ο προκάτοχός του, γνωστός γερμανόφιλος, Σημίτης δεν διεκδίκησαν αυτό το χρέος μετά την επανένωση της Γερμανίας, όπως προβλέπεται από το διμερές Σύμφωνο του 1951;)
Θα τελειώσω με ένα επιπλέον ερώτημα. Οι νουνεχείς Ευρωπαίοι –πολιτικοί, οικονομολόγοι, έγκριτοι τραπεζίτες κ.ά. αρμόδιοι– και όχι, βεβαίως βεβαίως, οι μονόφθαλμοι λογιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα τον κίνδυνο κατάρρευσης του ευρώ. Μιας κατάρρευσης που θα την επιφέρει το σύνδρομο του «ντόμινο». Το αγνοεί, άραγε, αυτό ο αέναος ταξιδευτής και μόνιμος δολοπλόκος Παπανδρέου ο τρίτος; Για να μην αναφερθώ στη στάση πληρωμών, που θα είχε πολύ λιγότερες αρνητικές επιπτώσεις από το ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ, το ξαναλέω, Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
ΥΓ.: Ο ορισθείς με απίστευτα εγκώμια των εξωνημένων καλοθελητών των πλείστων ΜΜΕ υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της σφόδρα φθίνουσας κυβέρνησης του Μνημονίου, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απέτυχε οικτρά μέσα σε λίγες μόλις ημέρες. Και η αποτυχία του συνδυάστηκε –ω, της φιλολαϊκής του πολιτικής– με το περαιτέρω πλήρες ξεζούμισμα εκείνων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.
το ΠΑΡΟΝ

απο αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο