Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Η φλόγα της εξέγερσης ανάβει παγκόσμια!

Η φλόγα της εξέγερσης μεταδίδεται με απίστευτη ταχύτητα σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι η απάντηση των λαών στην απόπειρα επιβολής της δικτατορίας των αγορών. Στην Ελλάδα η υποταγμένη κυβέρνηση του ΓΑΠ εξοπλίζει την αστυνομία προκειμένου να αντιμετωπίσει την ερχόμενη εξέγερση του Σεπτέμβρη. Μικρόμυαλοι και άβουλοι, οσφυοκάμπτες στην διεθνή ολιγαρχία των αγορών, δεν μπορούν τελικά να δούν ποιο μπροστά απο τη μύτη τους. Η εξέγερση στο Λονδίνο που συνεχίζεται, η εξέγερση στο Ισραήλ που παίρνει, δίκαια, απίστευτες διαστάσεις, η κινητοποίση του κόσμου της εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο δεν είναι ικανές ενδείξεις αυτού που έρχεται για τους “σοσιαλιστές” του ΠΑΣΟΚ. Προφανώς δεν έρχεται το τέλος της ιστορίας αλλά σίγουρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια παγκόσμια ιστορική ευκαιρία για τον κόσμο της εργασίας: Της σύγκρουσης με τις δυνάμεις των αγορών για μια κοινωνία των εργαζομένων και των λαών.
Χιλιαδες “αγανακτησμένοι” Ισπανοι ανακατέλαβαν το βραδυ της Παρασκευής την πλατεια Porta do Sol απαντώντας στην αστυνομικη θυρηωδία της προηγούμενης μέρας που άφησε τουλάχιστον 20 τραυματίες . Διαδηλώσεις αλληλεγγύης ξεσπασαν στην Βαρκελώνη και την Βαλένσια.
Φωνάζοντας “Ντροπή, ντροπή” οι συγγεντρωμένοι έξω απο το υπουργείο Εσωτερικών διαμαρτυρηθηκαν για την κρατική βία παραταγμένοι μπροστα στις κατασταλτικές δυνάμεις που αυτη την φορα κατάλαβαν οτι αδυνατουσαν να αποτρέψουν τις διαθέσεις του πλήθους. “Η φωνή του λαού δεν ειναι παράνομη, αυτο που είναι παράνομο είναι η ίδια η εξουσία”
Ανακοίνωση του (SUP – Ισπανικό σωματείο αστυνομικών) στρέφεται κατά της κυβέρνησης και υπέρ των indignados, και δηλώνουν  ότι η εντολή που δεχτηκαν για εκκένωση της πλατείας ήταν παράνομη και θύμιζε καταστάσεις χειρότερες και από την εποχή του Φράνκο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο