Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Όταν οι πλούσιοι κάνουν «το παπί»

Προκαλεί αγανάκτηση για τους Έλληνες πλουτοκράτορες η είδηση που δημοσιεύεται σήμερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι οι οικονομικοί κολοσσοί της Ιταλίας βάζουν πλάτη για να σωθεί η χώρα τους από την οικονομική κρίση.
Η είδηση που μελαγχολεί όλους μας εδώ στην Ελλάδα προέρχεται από τους 24 μεγαλύτερους επιχειρηματίες της Ιταλίας, οι οποίοι σε κοινή επιστολή τους προς την ιταλική κυβέρνηση δηλώνουν το εξής: «Αν η Ιταλία χρειαστεί τη βοήθειά μας, είμαστε εδώ».
Επισημαίνουν ότι θα αγοράσουν το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους της Ιταλίας, για να βοηθήσουν τη χώρα τους να γλιτώσει από τη μέγγενη των αγορών.
Και τώρα ερχόμαστε στα δικά μας. Μούγγα από όλους τους γνωστούς Έλληνες κεφαλαιοκράτες. Ούτε ένας μέχρι σήμερα από τους επώνυμους πλούσιους αυτής της χώρας δεν έχουν βγει να δηλώσουν ότι είναι έτοιμοι να προσφέρουν το χέρι τους στην Ελλάδα, που βασανίζεται από την άγρια επίθεση των αγορών. Όλοι αυτοί οι γνωστοί πλούσιοι της χώρας που πάντοτε φροντίζουν μέσω της διαπλοκής τους με τους πολιτικούς, άλλοτε να σβήνουν τις παρανομίες τους και άλλοτε να γλιτώνουν πρόστιμα για καθυστερήσεις καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και δανείων, αυτές τις ιστορικές στιγμές που περνά η χώρα, προτιμούν τη σιωπή, κατά το κοινώς λεγόμενο κάνουν «την πάπια» στο πρόβλημά μας.
Δεν ξέρω εάν θα έρθει γρήγορα ή αργά η σωτηρία της Ελλάδας, εκείνο που ξέρω είναι ότι για μια ακόμη φορά οι πλούσιοι αυτής της χώρας κατέγραψαν την εκκωφαντική απουσία τους από την ελληνική τραγωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο