Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Ας πέσουν επιτέλους οι μάσκες

«… Τη γλώσσα μού έδωσαν Ελληνική
το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου
μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου.
………………………………………………………………………
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου, με τα πρώτα – πρώτα Δόξα σοι!
Εκεί δάφνες και βάγια
θυμιατό και λιβάνισμα
τις πάλες ευλογώντας και τα καρυοφύλλια.
Στο χώμα το στρωμένο με τ’ αμπελομάντιλα
κνίσες, τσουγκρίσματα
και Χριστός Ανέστη
με τα πρώτα σμπάρα των Ελλήνων
Αγάπες μυστικές με τα πρώτα λόγια του Ύμνου
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου, με τα πρώτα λόγια του Ύμνου…».
Οδυσσέας Ελύτης
«Το άξιον εστί»

Εθνική Επέτειος τις προάλλες και αναζωπυρώθηκαν και πάλι οι συζητήσεις των δήθεν προοδευτικών κύκλων για την κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων. Όσοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι υιοθετούν και προωθούν αυτή την άποψη τονίζουν ότι οι συμμετέχοντες είναι θύματα ενός μιλιταριστικού και εθνικιστικού θεσμού, που όπως λένε καθιέρωσε ο δικτάτορας Ι. Μεταξάς.
Ας δούμε όμως πως έχουν τα πράγματα, τόσο στο ανωτέρω θέμα όσο και σε μια σειρά άλλων που οι ίδιοι «προοδευτικοί» κύκλοι επίσης προωθούν.
Η εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» της 26ης Μαρτίου του 1899, καθώς και του 1914 και του 1926 αναφέρεται στην παρέλαση των μαθητών των σχολείων καθώς και ότι συμμετείχαν στον εθνικό εορτασμό και τα σωματεία των εργαζομένων που προσέρχονταν στην Δοξολογία με τις σημαίες τους. Βλέπουμε λοιπόν ότι ψεύδονται ασύστολα όσοι πολιτικοί και τα παπαγαλάκια τους ταυτίζουν τις παρελάσεις με την Μεταξική δικτατορία και δημιουργούν κλίμα ενοχής σε μαθητές και γονείς. Στόχος τους είναι η λοβοτομή της εθνικής μνήμης μέσω της αποκοπής των μαθητών από κάθε εθνικό εορτασμό.
Αναρωτιέμαι πως θα χαρακτήριζαν όλοι αυτοί οι δήθεν προοδευτικοί τον Αντώνη Τρίτση όταν ως δήμαρχος Αθηναίων το 1991 καλούσε τους πολίτες στην Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, να βγάλουν τις σημαίες τους ώστε «να κυματίσει η γαλανόλευκη σε κάθε μπαλκόνι» γιατί όπως ανέφερε «το μέλλον ενός έθνους φτάνει τόσο μακριά όσο και η ιστορική του μνήμη».
Το θέμα αυτό δεν είναι δυστυχώς το μοναδικό. Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας επιβολής στην Ελληνική κοινή γνώμη μιας δήθεν «εκσυγχρονιστικής – προοδευτικής» ιδεολογίας που εκπορεύεται από συγκεκριμένους πολιτικούς όλων σχεδόν των χώρων και τους πάτρωνές τους, του μεγαλοεκδοτικού τύπου και προβάλλεται από αργυρώνητους δήθεν σοβαρούς δημοσιογράφους και καθηγητές Πανεπιστημίου ώστε να ενδυθούν τον μανδύα της εγκυρότητας.
Τα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα αντιμετωπίζονται από τους ανωτέρω με μια δήθεν διαφορετική πολιτική προσέγγιση που όμως είναι ξεκάθαρο, πλέον, ποιους στόχους υπηρετεί.
Ένα πρώτης τάξης εργαλείο για την αποστολή – γιατί περί αυτού πρόκειται – που έχουν αναλάβει οι ανωτέρω πολιτικοί και το σινάφι τους είναι η εσκεμμένη ταύτιση του πατριωτισμού που συναντά κανείς σ’ όλες τις χώρες του κόσμου, με τον εθνικισμό. Αν τολμήσεις ν’ αρθρώσεις λέξη για την πατρίδα σου είσαι εθνικιστής, ακραίος, ρατσιστής ως και φασίστας.
Δεν έχει παρά να θυμηθεί κανείς ποιοι πρωτοστάτησαν για την αποδοχή του σχεδίου Ανάν στην Κύπρο και ποιοι πανηγύρισαν την εκλογική ήττα του προέδρου Παπαδόπουλου, μαζί φυσικά με τους Τούρκους, τους Βρετανούς και τους Αμερικάνους.
Ποιοι προώθησαν και προωθούν την πλαστογράφηση της Ελληνικής Ιστορίας στην εκπαίδευση; Θυμηθείτε ότι οι Λιακορεπούσηδες - που να ανήκουν άραγε πολιτικά; - υλοποιούν απλά το JHP (Κοινό Πρόγραμμα Ιστορίας) του Αμερικανονατοϊκού κέντρου CDRSEE που χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Soros, το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και άλλα ευαγή ιδρύματα.
Ποιοι δεν ενδιαφέρονται για το όνομα που θα πάρει η FYROM; Ποιου κόμματος – που είναι η ουσιαστική μήτρα αναπαραγωγής της νεοταξικής, made in USA, ιδεολογίας που στη συνέχεια διαχέεται στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Ν.Δ. – ο πρόεδρος δήλωσε: «Δεν πανηγυρίζουμε με το βέτο κατά των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, θα πανηγυρίζουμε όταν λυθεί το πρόβλημα». Θυμηθείτε απλά ότι ούτε οι Αμερικανοί πανηγύριζαν τότε. Πόσο μάλλον όταν η νεολαία του κόμματος αυτού σε κοινές εκδηλώσεις με Σκοπιανές νεολαίες τους αποκαλεί «Μακεδόνες». Με άλλα λόγια, ποιοι υποθάλπουν ξεκάθαρα τον φανατισμό και εθνικισμό των γειτόνων ενώ κατακεραυνώνουν όποιον Έλληνα τολμήσει να μιλήσει για τα εθνικά θέματα, διατηρώντας για τον εαυτό τους το αποκλειστικό προνόμιο να ασκούν κριτική και να απονέμουν χαρακτηρισμούς.
Ποιοι πρωτοστατούν στην λυσσασμένη επίθεση κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας με αφορμή τις όποιες παραβατικές (;) – θα το κρίνει η Ελληνική δικαιοσύνη – συμπεριφορές εκκλησιαστικών ανδρών. Καθυστερούν ή ανατρέπονται οι νεοταξικοί σχεδιασμοί από τον εθναρχικό λόγο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ενοχλείται η υπερδύναμη από το γεγονός ότι η Εκκλησία ήταν ανέκαθεν η ψυχή των Ελλήνων, από το γεγονός ότι η Ορθοδοξία είναι ένας πνευματικός φάρος, ένα μετερίζι αξιών, συλλογικότητας, αξιοπρέπειας και σκέψης απέναντι στο παγκοσμιοποιημένο μοντέλο της ατομοκρατίας, της υπερκατανάλωσης, της ισοπέδωσης των πάντων, του αμοραλισμού και της ηδονοθηρίας που προωθούν. Οι συγκεκριμένοι πολιτικοί είναι μπροστάρηδες στην προσπάθεια χωρισμού Εκκλησίας – κράτους (από το οποίο – αν ποτέ γίνει – μόνο το Έθνος μας θα βγει ζημιωμένο) και στην προσπάθεια εξευτελισμού της Εκκλησίας με αφορμή τα όποια σκάνδαλα.
Ποιοι προωθούν την δημιουργία τεράστιων μειονοτήτων στην Ελλάδα με τις θέσεις και την πολιτική τους περί της λαθρομετανάστευσης και νομιμοποιήσεων παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την Euro stat η Ελλάδα έχει πολύ υψηλότερο ποσοστό μεταναστών από όλες τις χώρες της Ε.Ε. Να υπενθυμίσουμε ότι στις περισσότερες χώρες της Ε. Έ. υπάρχει επιτρεπτό ποσοστό των μεταναστών επί του πληθυσμού. Στην Ιταλία, για παράδειγμα, είναι το 3%. Στην Ελλάδα οι μετανάστες είναι πάνω από 25%. Θυμηθείτε ότι οι υπερατλαντικοί μας σύμμαχοι ευνοούν τις νομιμοποιήσεις των μεταναστών – αν δεν τις υποκινούν – για να δημιουργηθεί ο πολυπολιτισμικός καταναλωτικός χυλός που επιθυμούν.
Ο διαχωρισμός της Ελληνικής κοινωνίας δεν είναι πλέον κάθετος στα παραδοσιακά κόμματα αλλά οριζόντιος. Υπάρχουν παντού Έλληνες που σέβονται την ιστορική διαδρομή αυτού του τόπου, τις αξίες και τις αρχές των προγόνων τους. Υπάρχουν πατριώτες που έχουν ιστορική μνήμη, αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους και αγωνίζονται να διαφυλάξουν όμορφη και υπερήφανη την Ελλάδα.
Ας πέσουν επιτέλους οι μάσκες.
Ας διακρίνουμε και απομονώσουμε πολιτικές και πολιτικούς που κατ’ εντολήν στοχεύουν να μεταλλάξουν την ταυτότητα των Ελλήνων και να μετατρέψουν τη χώρα μας σε μία πολυφυλετική κοινωνία, χωρίς Χριστό, χωρίς εθνικά χαρακτηριστικά, χωρίς ελπίδα, υποχείριο και προτεκτοράτο της παγκοσμιοποίησης.
Τα πνευματικά αναστήματα αυτού του τόπου σάλπισαν την αφύπνιση. Δεν ανεχόμαστε και δεν υποκύπτουμε στα ιδεολογήματα των δήθεν προοδευτικών που με την αμέριστη στήριξη των βαρόνων του τύπου, προσπαθούν να εξαπλωθούν – ως άλλη λοιμική νόσος – στην χώρα.
Μιχάλης Ηλιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο