Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ

       
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                       Λαμία  10 -08-2011
   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                              

                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχετικά με τη λειτουργία της βιοτεχνίας παραγωγής βιολογικών λιπασμάτων της εταιρείας «ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΥΓΙΑΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με δ.τ. ΒΙΟΚΟΜΠΟΣΤ Α.Ε.Β.Ε. που εδρεύει στην περιοχή Ευαγγελίστριας του Δήμου Αλιάρτου έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:

1.Η λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας έχει διακοπεί με απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας προ 2ετίας. Έχει δε ανακληθεί η άδεια διαχείρισης στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων  που κατείχε από το 2006.
2.Με εντολή του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.ΠΕ.) Π.Ε. Βοιωτίας διενήργησε σήμερα έλεγχο στην ανωτέρω βιοτεχνία όπου διαπιστώθηκε ότι τα μηχανήματα που ήταν σφραγισμένα από την Δ/νση Ανάπτυξης εξακολουθούν να είναι σφραγισμένα. Διαπιστώθηκε επίσης ότι χωρίς η μονάδα να παραλαμβάνει νέο υλικό υπήρχε επεξεργασία οργανικών ουσιών από τους υφιστάμενους σωρούς που υπήρχαν στη βιοτεχνία με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη δυσωδία. Η μονάδα δηλαδή λειτουργούσε μερικώς δημιουργώντας κινδύνους για το περιβάλλον.
3. Ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες αρχές (Εισαγγελία Λιβαδειάς, Αστυνομικό Τμήμα Αλιάρτου, Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ) προκειμένου να ενεργήσουν ανάλογα.
4.Οι υπηρεσίες μας θα διενεργήσουν αύριο έλεγχο και στις εγκαταστάσεις τις εταιρείας στη Ριτσώνα της Εύβοιας.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα που έχει στη διάθεσης της για την προστασία του περιβάλλοντος στη συγκεκριμένη περιοχή.


                  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο