Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Καταρρέουν τα σχέδια του Μαξίμου…

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο οι επόμενες κινήσεις και ο σχεδιασμός της Αθήνας, καταρρέουν λόγω των πρόσφατων γεγονότων. Κυβερνητικές πηγές μάλιστα, σύμφωνα με την “ Αυγή” δεν αποκλείουν ο Γιώργος Παπανδρέου να πάει σε εκλογές.
Ωστόσο, είναι σαφές ότι, αν εξαπλωθεί στα σοβαρά η κρίση στην Ευρωζώνη κι αν συνεχίσουν να πιέζονται από τους κερδοσκόπους η Ισπανία και η Ιταλία, ο Γ. Παπανδρέου δεν θα μπορεί να δώσει “χρόνο στον χρόνο”, με την ελπίδα ότι θα ξεκινήσει η υλοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα.
Σε κάθε περίπτωση, κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται ότι η επιδείνωση της κρίσης στην Ευρωζώνη αναμένεται να οδηγήσει σε σκλήρυνση της στάσης της τρόικας έναντι της κυβέρνησης. Για τον λόγο αυτό, ο Γ. Παπανδρέου κρατά πλέον “μπλοκάκι” με τις εκκρεμότητες του κάθε υπουργείου και έχει απαιτήσει από όλους τους υπουργούς “να πατήσουν γκάζι”.
Πάντως, ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να ζητήσει συνολική απάντηση της Ευρώπης, που θα φτάνει στην ενιαία οικονομική διακυβέρνηση και στο ευρωομόλογο. Ενδεικτικό των προθέσεών του είναι η πρόσφατη απάντηση του στην επιστολή Μπαρόζο, με την οποία ζητούσε θωράκιση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο