Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Ο Μπένι θέλει εκλογές. Ο Γιώργος;

Υπάρχει ένα δόγμα στην πολιτική: δεν πας σε εκλογές εν μέσω οικονομικής κρίσης, εκτός και αν θέλεις να τις χάσεις. Επομένως γιατί ο Βενιζέλος θέλει να σύρει τον ΓΑΠ σε εκλογές;
Ο αντιπρόεδρος έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του για να γίνει πρόεδρος. Μεθοδεύει την «ηρωική έξοδο» πριν σκάσει η βόμβα της (παγκόσμιας, ευρωπαϊκής και εθνικής οικονομικής) κρίσης στα χέρια του. Η πρόταση να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση με 180 ψήφους εγκλωβίζει τον ΓΑΠ.
Ο Παπανδρέου (σωστότερα: οι Παπανδρέου) δεν θέλει/οθν εκλογές. Θεωρεί ότι έχει περιθώριο άλλα δύο χρόνια και μέχρι τότε η κρίση μπορεί να έχει ξεπεραστεί. Ξέρει ότι εκλογές υπό τις παρούσες και τις άμεσα προβλεπτές συνθήκες, σημαίνουν νίκη της ΝΔ και κυβέρνηση Σαμαρά. Και έχει αποφασίσει ότι παντί τρόπω δεν θα αφήσει την εξουσία – μας το έδειξε στην κρίση του Ιουνίου που λειτούργησε με μοναδικό κριτήριο «να μην μας ρίξουν».
Άρα η πρόταση Βενιζέλου για κάλπη το φθινόπωρο (αυτό υποκρύπτει η απαίτηση να ψηφιστεί με 180 το νέο μνημόνιο) είναι ασύμβατη με τον πολιτικό σχεδιασμό του ΓΑΠ.
Προφανώς και άρχισε η διελκυστίνδα ανάμεσα σε ΓΑΠ και Βενιζέλο. Το διακύβευμα είναι τίνος η πολιτική ατζέντα θα εφαρμοστεί. Η ικανότητα του Βενιζέλου να δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες γι’ αυτόν είναι γνωστή. Αλλά και οι Παπανδρέου ξέρουν να επιβάλλουν τα σχέδιά τους. Ειδικά δε ο Γιώργος, μπορεί να πάρει το σχέδιο του Βενιζέλου και να το παρουσιάσει ως δικό του…
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο