Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΓΑΤΗΣ ΜΕ… 14 OFF SHORE ΕΤΑΙΡΙΕΣ!

Μετά από έρευνες του ΣΔΟΕ στο νομό Αργολίδος, αποκαλύφθηκε ότι το Κρανίδι των 5.000 κατοίκων αποτελεί έδρα περισσότερων από 200 off shore εταιρειών! Αιτία είναι η δυνατότητα που μέχρι πρόσφατα υπήρχε για κρυφές αγοραπωλησίες γης μεγάλης αξίας και μισθώσεις ακινήτων μέσω αυτών των εταιρειών, χωρίς να καταβάλλονται πάντα οι σχετικοί φόροι.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αντιστοιχεί μία off shore εταιρία ανά 25 κατοίκους. Το φαινόμενο φαίνεται να γιγαντώθηκε, σύμφωνα με το «Έθνος», από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι στην τοπική ΔΟΥ υπηρετούν δύο μόνο υπάλληλοι με φόρτο εργασίας που δεν τους επιτρέπει να κάνουν ελέγχους σε υπεράκτιες εταιρίες.

Βέβαια, δεν ανήκουν όλες οι υπεράκτιες σε κατοίκους του Κρανιδίου. Ιδιοκτήτες εμφανίζονται Έλληνες και ξένοι, μεταξύ των οποίων και πολύ γνωστά ονόματα επιχειρηματιών από την Αθήνα, δικαιούχοι μεγάλων και παραλιακών κυρίως εκτάσεων -50 έως 400 στρεμμάτων γύρω από το Κρανίδι και απέναντι από τις Σπέτσες- ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, πολυτελών εξοχικών κατοικιών και άλλοι.
Όσο για το ρεκορ κατοχής off shore, αυτό ανήκει σε έναν εργάτη -κάνοντας μεροκάματα σε οικοδομή ή γεωργικές εργασίες- που εκπροσωπεί 14 υπεράκτιες εταιρίες συνολικά.
Και κοντά σ’ αυτό, στα χέρια 179 αγροτών από τη Θήβα εντοπίστηκαν συνολικά 4.779 τιμολόγια αγοραπωλησίας αγροτικών προϊόντων τους, τα περισσότερα από τα οποία ήταν πλαστά. Πρόκειται για μία υπόθεση που εμπλέκονται τόσο οι ίδιοι οι αγρότες που πωλούσαν τα προϊόντα τους με εικονικές τιμές, χωρίς να καταβάλλονται οι αναλογούντες φόροι, όσο και ο απροσδιόριστος μέχρι στιγμής αριθμός εμπόρων, στους οποίους γίνεται επίσης έλεγχος.
πηγή

αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο