Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Πρεμιέρα την Τρίτη για τα νέα διόδια της Εγνατίας Οδού

Την ερχόμενη Τρίτη εκτός απροόπτου θα κάνουν πρεμιέρα τα διόδια της Εγνατίας που θα λειτουργήσουν αρχικά σε τέσσερις σταθμούς κατά μήκος της Εγνατίας από τους συνολικά επτά με τιμή τα 2 ευρώ. Η σχετική απόφαση που αναμενόταν από τον υπουργό Οικονομίας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο υπογράφτηκε αυτές τις μέρες και ξεκινά η προετοιμασία για την.....
στελέχωση των σταθμών με 120 άτομα προσωπικό που μετά από διαγωνισμό έχουν αναλάβει οι Αττικές Διαδρομές.

Η Εγνατία θα αναπροσαρμόσει αντίστοιχα και τα τέλη διέλευσης στον Πολύμυλο Κοζάνης, που ήταν μέχρι σήμερα το μόνο διόδιο που εισέπραττε, κατεβάζοντας το κόμιστρο επίσης στα 2 ευρώ από 2,40. Πρόκειται για την δεύτερη αναπροσαρμογή που έχει γίνει από το καλοκαίρι όταν τα διόδια έπεσαν από τα 2,80 ευρώ.


Η αρχή θα γίνει με τα διόδια στον Ίασμο Κομοτηνής και σταδιακά μέσα στις επόμενες μέρες θα λειτουργήσουν και οι υπόλοιποι σταθμοί σε Μαλακάσι Ιωαννίνων και Ανάληψη Θεσσαλονίκης ενώ δεν αποκλείεται να καθυστερήσει και να πάει για Δεκέμβριο η λειτουργία για τον σταθμό στα Τύρια Θεσπρωτίας. Θα ακολουθήσουν άλλοι δύο σταθμοί που σήμερα δεν είναι έτοιμοι στο Κλειδί Ημαθίας και στην Μουσθένη Καβάλας.

Με την είσπραξη διοδίων θα αποπληρωθούν τραπεζικά δάνεια συνολικού ύψους 1,1 δις. ευρώ που έχει συνάψει στο παρελθόν η Εγνατία, από τα οποία έχουν ήδη καταβληθεί περί τα 500 εκ. ευρώ και θα εξασφαλιστούν οι πόροι συντήρησης του δρόμου που κοστίζει ετησίως πάνω από 70 εκ. ευρώ. Οι νέοι σταθμοί θα είναι προσωρινοί μέχρι να λειτουργήσουν σε μία διετία τα ηλεκτρονικά διόδια της Εγνατίας Οδού (διενεργείται σχετικός διαγωνισμός).

http://www.protothema.gr/

ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο