Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Αγριεύουν οι αγανακτισμένοι της Νέας Υόρκης

Διαδηλώνουν σαν “ εταιρικά ζόμπι”

Ειδικές μονάδες της αστυνομίας για την καταστολή ταραχών συνέλαβαν περίπου 100 ανθρώπους τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη Βοστόνη διαλύοντας μια διαδήλωση του κινήματος «Καταλάβετε τη Βοστόνη» (Occupy Boston) που αποτελεί επέκταση του κινήματος κατά της Γουόλ Στριτ (Occupy Wall Street), σύμφωνα με διαδηλωτές.
Περίπου 200 αστυνομικοί με εξάρτυση για την καταστολή ταραχών περικύκλωσαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα μια πλατεία της Βοστόνης, που είχαν καταλάβει οι διαδηλωτές εμπνεόμενοι από το κίνημα «Καταλάβατε την Γουόλ Στριτ», και τους ζήτησαν να διαλυθούν. Όταν οι διαδηλωτές αρνήθηκαν, τους έσυραν στο έδαφος, πριν τους περάσουν χειροπέδες και τους απομακρύνουν, αναφέρει ανακοίνωση των διαδηλωτών.
Νωρίτερα, εκατοντάδες διαδηλωτές συμμετείχαν σε μία από τις μεγαλύτερες πορείες που έχει πραγματοποιήσει το κίνημα στη Βοστόνη .

Οι διαδηλώσεις του κινήματος διαμαρτυρίας για τις εντεινόμενες κοινωνικές ανισότητες στις ΗΠΑ έχουν πολλαπλασιαστεί εδώ και τρεις εβδομάδες σ’ όλη τη χώρα, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν την απληστία των επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών κύκλων, καθώς και τη διάσωση των τραπεζών το 2008 την ώρα που ο μέσος Αμερικανός υποφέρει από την υψηλή ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια.
Όπως εκτιμάται πάντως το κίνημα  Occupy Wall Street αγριεύει, και κλιμακώνει την δράση του. Και μάλιστα, αρχίζει να τρομάζει τους πλούσιους Αμερικάνους.
Οι «αγανακτισμένοι» της Αμερικής σχεδιάζουν τώρα να οργανώσουν κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις μπροστά στα σπίτια των εκατομμυριούχων συμπατριωτών τους.
Ο συνασπισμός των διάφορων ομάδων συνδικαλιστών, ακτιβιστών, κ.ά. που οργάνωσαν τη πρόσφατη πορεία 15.000 ατόμων στο Μανχάταν, ετοιμάζει  τώρα μια διαφορετική πορεία, την οποία ονομάζει Millionaires March, με σκοπό να επισκεφτούν σήμερα το απόγευμα οι διαδηλωτές τις κατοικίες πλουσίων όπως του Jamie Dimon της JP Morgan Chase, του δισεκατομμυριούχου David Koch, του μεγιστάνα τραπεζίτη Howard Milstein, του Rupert Murdoch, και του «βασιλιά» των hedge funds John Paulson.
Οι διαδηλωτές θα ζητήσουν, μεταξύ άλλων,  και  την συνέχιση της ισχύος του «φόρου των εκατομμυριούχων», που λήγει στο τέλος του 2011.
S.A.
antinews

αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο