Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Το "κούρεμα" ανοίγει νέο (φαύλο) κύκλο για το Ασφαλιστικό

Το "κούρεμα" των ομολόγων των Aσφαλιστικών Ταμείων φαίνεται να οδηγεί σε διάφορα... δεινά, μεταξύ των οποίων και η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς τα Ταμεία βρίσκονται ούτως ή άλλως υπό κατάρρευση.







Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, οι απώλειες από το κούρεμα των ομολόγων υπολογίζεται στα 12 δισ. ευρώ, ενώ η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο και οι εισφορές μειώνονται. Το άνοιγμα της πόρτας στις επιχειρησιακές συμβάσεις και η αποδιοργάνωση του τοπίου στην εργασία σημαίνει νέες απώλειες.







Η αξία των ομολόγων που κατέχουν οι οργανισμοί αυτοί φτάνει στα 25 δισ. ευρώ με 17 δισ. από αυτά να τα διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδας.






Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ Γιώργος Ρωμανιάς, "η έλλειψη ρευστότητας με δεδομένο ότι ο κρατικός προϋπολογισμός είναι αμφίβολο ότι θα μπορέσει να καλύψει το εύρος των 12 δισ. ευρώ αναμένεται να οδηγήσει σε νέες περικοπές, στις αποδοχές των συνταξιούχων και στις παροχές των ασφαλιστικών Ταμείων".






Σύμφωνα με τον συνεργάτη του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Σάββα Ρομπόλη μοιραία θα οδηγηθούμε σε νέο συνταξιοδοτικό, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Μάλιστα τα ταμεία επικούρησης και πρόνοιας θα είναι περισσότερο εκτεθειμένα μετά το κούρεμα, αφού το κράτος θα εγγυάται μόνο τις κύριες συντάξεις.






Σημειώνεται τέλος ότι από το 2015 και στο εξής το κράτος θα εγγυάται τη βασική σύνταξη που από το 2010 έχει οριστεί στα 360 ευρώ... ενώ ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, εξακολουθεί να μας καθησυχάζει...






Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο