Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


ΓΙΑ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ


Σας προσκαλούμε όλους την ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 και ώρα 11:00 πμ στο σπίτι μας στην


ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ (Θέση Θέατρο)


ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ «ΑΝΟΙΚΤΗ» Η ΑΓΚΑΛΙΑ του «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»


Στο σπίτι της Αρχαίας Κορίνθου (http://www.hamogelo.gr/137-1/6/To-spiti-mas-sthn-Arxaia-Korintho) σήμερα μένουν συνολικά 44 παιδιά, ηλικίας από 4,5 έως 26 ετών, ενώ απασχολούνται 29 εργαζόμενοι.

Περισσότερες Πληροφορίες:


 «Το Χαμόγελο του παιδιού» στην Αρχαία Κόρινθος Τηλ. 27410 32628 – E-mail korinthos@hamogelo.gr
- «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Αθήνα Τηλ. 210 3306140 – E-mail info@hamogelo.gr

«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ


Η σουηδική ΜΚΟ «Η Κιβωτός των παιδιών» (Children’s Ark International), μητρική της «Κιβωτού των Παιδιών» με έδρα την Κόρινθο, η οποία μας παραχώρησε για αόριστο χρόνο τις εγκαταστάσεις στην Αρχαία Κόρινθο, αιφνιδιαστικά μας κοινοποίησε στις 29/09 αγωγή έξωσής μας, την οποία είχε καταθέσει 16/12/2010. Η αγωγή αυτή συζητείται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κορίνθου στις 9/11/2011.


Με την αγωγή της ζητά την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ του συλλόγου μας από τις εγκαταστάσεις, των 44 ΠΑΙΔΙΩΝ από το ΜΟΝΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙ και των 29 εργαζομένων σε αυτό.
Μέσω της αγωγής ζητείται η απομάκρυνσή μας χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο.


Επικαλείται εργασίες που έχουν γίνει στο οίκημα για τις οποίες αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προγενέστερα ενημερωθεί και οι οποίες ήταν απαραίτητο να γίνουν προς όφελος των παιδιών και συντήρησης του οικήματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε τοποθέτηση ψυγειοκαταψύκτη, αλλαγή εσωτερικών πορτών κ.α.


Επιγραμματικά, αναφέρουμε ότι στο σπίτι της Αρχαίας Κορίνθου από την έναρξη της λειτουργίας του το 2002 μέχρι σήμερα έχουν συνολικά μείνει περισσότερα από 90 παιδιά, ενώ αυτή τη στιγμή μένουν 44, ηλικίας από 4,5 έως 26 ετών.
Η πλειοψηφία των παιδιών, που μένουν στο σπίτι βρέθηκαν εκεί, αμέσως μετά την απομάκρυνσή τους από το οικογενειακό περιβάλλον, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, έχουν αναπτύξει δεσμούς με την τοπική κοινωνία, φοιτούν στα σχολεία της περιοχής, συμμετέχουν σε σειρά εξωσχολικών δραστηριοτήτων, είναι πλέον μέλη της κοινωνίας της Κορινθίας και η βίαιη απομάκρυνσή τους θα επέφερε πολλά προβλήματα. Παράλληλα, στον χώρο αυτό, που έχει στηρίξει έμπρακτα όλη η Κορινθία, έχει συμμετάσχει στην λειτουργία και καθημερινότητά του, απασχολούνται εργαζόμενοι, οι οποίοι τώρα καλούνται και αυτοί να απομακρυνθούν.


Τέλος, το σπίτι της Αρχαίας Κορίνθου μαζί με τα άλλα δέκα Σπίτια μας, καλύπτει τα αιτήματα που καθημερινά δεχόμαστε από τις Εισαγγελικές Αρχές πανελλαδικά για την φιλοξενία παιδιών που ΑΜΕΣΑ πρέπει να προστατευτούν από το νοσηρό, κακοποιητικό οικογενειακό τους περιβάλλον.


pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο