Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ομοσπονδία Επαγγελματιών και βιοτεχνων επαρχιας ΘΗΒΑΣ

Υπόμνημα – διάβημα απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και βιοτεχνων επαρχιας ΘΗΒΑΣ προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, σχετικά με την ρύθμιση των φορολογικών υποχρεώσεων.


Αναλυτικά η επιστολή:

«Η δραματική κατάσταση της οικονομίας που σήμερα ζούμε και οι εξωφρενικές εντολές της Τρόικας για συντομότερη εξασφάλιση των δανειακών τους απαιτήσεων, έχουν οδηγήσει την Κυβέρνηση να λαμβάνει απροκάλυπτες αποφάσεις που γονατίζουν τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


Οι μεγάλες φορολογικές επιδρομές και τα συνεχή «χαράτσια» έχουν φορτώσει στις πλάτες όλων μεγάλες φορολογικές υποχρεώσεις.

Με το πολυνομοσχέδιο που πέρασε η Κυβέρνηση κατάλαβε ότι μπορεί να λαμβάνει απροκάλυπτες αποφάσεις αλλά έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την είσπραξη των μεγάλων φορολογικών απαιτήσεων από τον λαό.

Έτσι, βλέποντας να μειώνονται δραματικά τα έσοδα από φόρους στο πολυνομοσχέδιο που πέρασε από την Βουλή, προέβη σε ρύθμιση των φορολογικών απαιτήσεων σε 60 μηνιαίες δόσεις, πράγμα που υποχρέωσε την Τρόικα να μην δεχθεί την σχετική απόφαση και να επιβάλλει ρύθμιση 24 μηνών, πράγμα απαράδεκτο διότι η Κυβέρνηση θα πέσει τελείως έξω στα έσοδα του Κρατικού προϋπολογισμού από φόρους.

Διότι, όταν όλος ο κόσμος είναι χρεωμένος στα ασφαλιστικά ταμεία, στις τράπεζες για δάνεια που έχουν πάρει και στις λοιπές ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους, αδυνατούν εκ των πραγμάτων - και ιδιαίτερα οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ο τζίρος τους έχει φθάσει στο «ναδίρ» - να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Επιβάλλεται, λοιπόν, όπως η Κυβέρνηση επαναδιαπραγματευθεί το θέμα με την Τρόικα, καθ’ όσον διαφορετικά και ο Κρατικός προϋπολογισμός θα βουλιάξει και έσοδα δεν θα υπάρχουν για είσπραξη, με τον κατήφορο που έχουν πάρει οι επιχειρήσεις και οδηγούνται καθημερινά στο κατέβασμα των ρολών και τα λουκέτα».



Για την Ο.Ε.Β.Ε ΘΗΒΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο