Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ομιλία Δημάρχου Θηβαίων στη συγκέντρωσ​η του Εργατικού Κέντρου

Δήμαρχος Θηβαίων : «Εδώ και τώρα να μιλήσει ο λαός μέσα από Δημοκρατικές Εκλογές. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι ενωμένοι»


Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και γενικότερα για τα μέτρα της Κυβέρνησης που έχουν φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο όλους τους εργαζόμενους, που πραγματοποιήθηκε από το Εργατικό Κέντρο Θήβας το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Πλατεία Θήβας, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, ο οποίος στην ομιλία του είπε χαρακτηριστικά:

«Εργαζόμενες και εργαζόμενοι,

        Από αυτό το σημείο, την πλατεία της Θήβας, στα τέλη Ιουνίου του 2011, στην τότε συγκέντρωση είχαμε δηλώσει, ως Δημοτική Αρχή ότι είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και ενάντια στην αδικία των αποφάσεων της Τρόικας και των κυβερνώντων.
       Δυστυχώς όμως από τότε μέχρι σήμερα οι συνθήκες όχι απλώς άλλαξαν αλλά επιδεινώνονται καθημερινά σε βάρος του εργαζόμενου λαού και των αδύναμων και ευπαθών οικονομικών ομάδων.
      Καμία ενέργεια υποστήριξης και ανακούφισης του δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού δεν έλαβε χώρα και παρ’ όλα αυτά συνεχίζουμε να ακούμε αλλά και να βιώνουμε τον απάνθρωπο τρόπο που έχει επιλέξει η Κεντρική εξουσία να «σώσει» τη χώρα.
      Καθημερινά βιώνουμε και παρακολουθούμε την απουσία της νομοθετικής πρωτοβουλίας, την αβουλία της Κυβέρνησης, την υποταγή στους εκπροσώπους ενός επαχθούς και απεχθούς υποτιθέμενου δημοσίου χρέους, την κατάρρευση γενικά της Δημοκρατίας και της βάναυσης κακοποίησης των ατομικών και κοινωνικών συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.
       Επίσης η καθημερινότητά μας παρουσιάζεται από εικόνες ανθρώπων που έμειναν άστεγοι, ανθρώπων που αναζητούν τροφή και ένδυση στα σκουπίδια, οικογενειών που αφήνουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα γιατί δεν μπορούν πλέον να τα θρέψουν.
      Τελικά ποια είναι η σωτηρία της χώρας, χάριν της οποίας λαμβάνονται οι αποφάσεις από τα 4/5 του Ελληνικού Κοινοβουλίου και από τους συγκυβερνώντες πολιτικούς μας;
      Ή μήπως έχει ανατεθεί η σωτηρία της χώρας στους αλλοδαπούς καθοδηγητές της κεντρικής εξουσίας, οι οποίοι δεν γνωρίζουν άλλες λέξεις από το κεφάλαιο, τόκος, περικοπές;
      Οι ερωτήσεις είναι ρητορικές και γνωρίζουμε όλοι τις απαντήσεις.
      Κανένας δεν σώθηκε με την εξαθλίωση, τον υποσιτισμό, την ανεργία και την έλλειψη ρευστότητας.
      Κανένας λαός δεν σώθηκε με τον αφανισμό του.
      Οι Έλληνες όμως δεν έχουν πάρει καμία τέτοια απόφαση και δεν νομιμοποίησαν καμία εξουσία για να τις λάβει στο όνομα εκείνων.
      Έχουμε μάθει σαν λαός να αγωνιζόμαστε για τις ιδέες, τις αξίες, τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.
      Αυτές είναι και οι διαχρονικές αξίες για τις οποίες και σήμερα καλούμαστε ν’ αγωνισθούμε.
        Σε αυτή την κατάσταση δεν θα παραμείνουμε με τα μάτια κλειστά και τα χέρια σταυρωμένα.
        Από το βήμα αυτό καλούμε στο όνομα του Θηβαϊκού λαού την Κυβέρνηση να ενεργήσει σύμφωνα με το σύνταγμα.
        Επίσης καλούμε τους τοπικούς βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και οφείλουν να αναλογισθούν ότι είναι αντιπρόσωποι του Ελληνικού λαού και όχι του απάνθρωπου και απρόσωπου τοκογλυφικού κεφαλαίου.
       Ο λαός δεν έχει άλλες δυνάμεις να υπομείνει νέα μέτρα και νέες περικοπές.
       Δεν είναι δυνατό μετά από 2,5 χρόνια συνεχών θυσιών και αιματηρών περικοπών ακόμη η Κεντρική εξουσία και οι διεθνείς συνεργάτες της να πιστεύουν ότι υπάρχει περιθώριο και νέων μειώσεων του εισοδήματος του Έλληνα εργαζόμενου.
       Όμως η συμπεριφορά αυτή δεν είναι πλέον ανεκτή από κανέναν όχι μόνο γιατί δεν υπάρχει νομιμοποίηση του Κυβερνητικού έργου αλλά κυρίως γιατί δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στον αφανισμό μας.
ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ
Πλέον κανείς μας δεν έχει αυταπάτες ότι το σχέδιο σωτηρίας είναι σχέδιο υφαρπαγής του μέλλοντος των παιδιών μας.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Διαφορετικά έχουμε όλοι την υποχρέωση να πολεμήσουμε για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας και τη διάσωση της αξιοπρέπειας του Ελληνικού λαού.

Και σε αυτό τον αγώνα είμαστε όλοι ενωμένοι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο