Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Φίλιπ Ρέσλερ : «Παραμένουμε επιφυλακτικοί»

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα την έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο των νέων μέτρων λιτότητας, θεωρώντας ότι το καθοριστικό τώρα θα είναι η ετυμηγορία των θεσμικών πιστωτών της Ελλάδας, της τρόικας.

«Τώρα όλα εξαρτώνται από αυτό που θα πει η τρόικα για την πρόοδο στην Ελλάδα», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη γερμανική δημόσια τηλεόραση.


«Παραμένουμε επιφυλακτικοί», είπε ο Ρέσλερ, την ώρα που οι αγορές, αντιθέτως, χαιρέτιζαν την έγκριση της νέας δέσμης μέτρων από το κοινοβούλιο στην Αθήνα, βλέποντας σε αυτή την εξέλιξη μία ανοικτή δίοδο για την έξοδο από την κρίση.

Ο Ρέσλερ, ηγέτης του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP, κυβερνητικού εταίρου της Αγγελα Μέρκελ, περιλαμβάνεται στα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης που ζητούν με επιμονή περισσότερες προσπάθειες από την Ελλάδα.

Ωστόσο, η φωνή του δεν θεωρείται αποφασιστικής σημασίας στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού, αφού η εκλογική δύναμη του κόμματός του έχει συρρικνωθεί στο 3% των ψήφων, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, έναντι 14% στις εκλογές του 2009.


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο