Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Κρήτη: Η συγκινητική ιστορία Έλληνα κολυμβητή των Ολυμπιακών Αγώνων!

Είναι ο πρώτος κολυμβητής που μεγάλωσε και ανδρώθηκε στην πισίνα του Ηρακλείου και σήμερα βρίσκεται σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένας αθλητής ξεχωριστός...

που κατάφερε να σπάσει τα ρεκόρ και σήμερα να βρίσκεται δίπλα σε όλα τα μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας κολύμβησης διεκδικώντας μια θέση ανάμεσα στους πρώτους. Ο λόγος για τον Κρίστιαν Γκολομέεφ, τον 19χρονο κολυμβητή που μεγάλωσε στην πισίνα του Ηρακλείου και κολύμπησε με τα χρώματα της ομάδας του ΚΟΗ μέχρι και το 2011 οπότε και, τελειώνοντας το λύκειο, πήρε μεταγραφή στον Εθνικό Πειραιά.
Ένας χαρισματικός κολυμβητής που έγραψε ιστορία στην Ηρακλειώτικη κολύμβηση, την περασμένη Παρασκευή πέρασε τις πύλες του Ολυμπιακού Σταδίου στο Λονδίνο μαζί με την Ελληνική αποστολή συμμετέχοντας στους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο Κρίστιαν είναι ο πρώτος Ηρακλειώτης κολυμβητής που πάει σε Ολυμπιάδα και σύμφωνα με το prismanews.gr, ο κολυμβητικός κόσμος της πόλης που τον είδε στα πλάνα της περασμένης Παρασκευής μέσα από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου είχε μόνο καλές στιγμές να θυμηθεί από την πορεία του αλλά και από την παρουσία του πατέρα του και τη συμβολή του στον υγρό στίβο της πόλης.

Ο Κρίστιαν Γκολομέεφ είναι γιος του Τσέτσο Γκολομέεφ, του Βούλγαρου προπονητή κολύμβησης που έφτασε από τη Σόφια στην Κρήτη το 1992 προκειμένου να δουλέψει με τους Ηρακλειώτες κολυμβητές. Από τότε δεν έφυγε ποτέ ξανά από το νησί.

Ο Κρίστιαν ήταν ο δεύτερος γιος του, γεννήθηκε στη Σόφια και ήρθε στο Ηράκλειο σε ηλικία μόλις ενός μήνα. Ο Βούλγαρος προπονητής έδεσε τη ζωή του με την Κρήτη και έφυγε από τη ζωή το Σεπτέμβρη του 2010... μένοντας για πάντα στο νησί. ''Aν καταφέρω να διακριθώ στους αγώνες, θα αφιερώσω την επιτυχία στον πατέρα μου'' φέρεται να έχει πει στους στενούς του φίλους...

Ο νεαρός που τέλειωσε το 7ο λύκειο Ηρακλείου και έφυγε από το Ηράκλειο μετά το θάνατο του πατέρα του, τώρα βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους κολυμβητές τιμώντας όχι μόνο εκείνος που του έμαθε κολύμπι- και δεν ήταν άλλος από τον Τσέτσο – αλλά και την Ηρακλειώτικη πισίνα που με καμάρι παρακολουθεί το παιδί που ξεκίνησε από τα σκαλάκια της μικρής πισίνας να αναδεικνύεται σε έναν εξαιρετικό κολυμβητή Ολυμπιακών Αγώνων.

 NewsIt

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο