Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Νέα συνάντηση την Παρασκευή των πολιτικών αρχηγών για τις αποκρατικοποιήσεις

"Κλείνει" η λίστα των μέτρων μέχρι την Κυριακή

- Μετά το βαρύ κλίμα θα επιδιώξουν οι τρεις αρχηγοί να δείξουν ότι υπάρχει σύμπνοια απόψεων στην κυβέρνηση
- Η τρόικα δείχνει να αμφισβητεί την αξιοπιστία των ισοδύναμων μέτρων
- Μέχρι τέλη Αυγούστου το αργότερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ
- Πληροφορίες για νέα συνάντηση την Τρίτη των αρχηγών με σκοπό την επιτάχυνση του νομοθετικού έργου

Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με θέμα τις αποκρατικοποιήσεις θα πραγματοποιηθεί αύριο. λίγες ημέρες μετά τη προηγούμενη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα, κάτι που διεφάνη από τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, ο οποίος λίγο μετά σημείωνε με νόημα πως αναγκάζεται να δεχθεί για να μην πάει η χώρα σε εκλογές.

Η νέα αυτή συνάντηση αποτελεί ένα τεστ για την συγκυβέρνηση καθώς η τελευταία τους συνάντηση έγινε σε τεντωμένο σχοινί. Μπροστά στο ενδεχόμενο νέων εκλογών και ολοκληρωτικής κατάρρευσης της χώρας οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έκαναν πίσω και συμφώνησαν στο πακέτο μέτρων των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά με τις ρωγμές πλέον στο κυβερνητικό σχήμα να είναι εμφανέστατες.

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Βουλής με τον οποίο συζήτησε την επιτάχυνση του νομοθετικού έργου, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα τεθεί επί τάπητος και σε νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την Τρίτη. Σύμφωνα με τις ίδιες με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε στη Βουλή με το οικονομικό επιτελείο, μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον τρόικα.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης του υπουργού οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας τέθηκαν τα ισοδύναμα μέτρα για τα ειδικά μισθολόγια και τη ρύθμιση για τις δόσεις εξόφλησης του φόρου εισοδήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα αυτά θα συζητηθούν και στη νέα συνάντηση που θα έχει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με την Τρόικα την Κυριακή οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί ένας πρώτος κύκλος συζήτησης και προσδιορισμός μέτρων από τα 11,5 δισ. ευρώ που πρέπει να περιλαμβάνει το συνολικό πακέτο.

Ο Πώλ Τόμσεν, όταν ρωτήθηκε πως πήγε η συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών είπε χαμογελαστός: «Ήταν μια εξαιρετική συνάντηση».

Διαβάστε την είδηση

Κύκλοι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης αναφερόμενοι στη σημερινή συνάντηση σημειώνουν ότι "είχαμε μια εκτεταμένη συζήτηση για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012 και για τον προσδιορισμό των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ". Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι χρειάζεται μεγαλύτερη εξειδίκευση κάποιων από τα μέτρα που έχει προτείνει η ελληνική πλευρά και αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

Ειδικότερα, μεγάλο βάρος αναμένεται να δοθεί τις επόμενες ημέρες στον προσδιορισμό των ισοδύναμων μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν κατά το δυνατόν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια καθώς και των μέτρων που θα καλύψουν τις απώλειες εσόδων στον προϋπολογισμό από τη ρύθμιση καταβολής του φόρου εισοδήματος σε 10 μηνιαίες δόσεις που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Επίσης θα συζητηθούν τα ισοδύναμα μέτρα της εξισωτικής αποζημίωσης που θα επιστραφεί στους κτηνοτρόφους.

Ο προσδιορισμός και η οριστικοποίηση του συνόλου των μέτρων που θα περιλαμβάνονται στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ θα γίνει το Σεπτέμβριο παράλληλα με την κατάρτιση της έκθεσης αξιολόγησης της οικονομίας από την Τρόικα.


NewsIt

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο