Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

"Το Δόγμα του Σοκ" ,στις κρίσεις των ΕΔ! Αξιωματικός -που ξέρει- γράφει

Οι κρίσεις στις ΕΔ μονοπώλησαν όπως ήταν λογικό την επικαιρότητα του ΥΕΘΑ. Κι απ΄ ότι
φαίνεται αυτό θα συνεχιστεί για αρκετές ημέρες. Γιατί ο κάθε αξιωματικός που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έζησε τα όσα έγιναν αυτές τις ημέρες ,αποκαλύπτει -μέσα από τη δική του οπτική ασφαλώς- λεπτομέρειες που "ξέφυγαν". Μία απ΄ αυτές μας περιγράφει ένας απ΄ αυτούς. Η εφαρμογή του "Δόγματος του Σοκ" στις κρίσεις των ΕΔ:


"Κάτι που πέρασε λίγο- πολύ απαρατήρητο από πολλούς είναι ότι την παραμονή των κρίσεων η Κυβέρνηση (ασφαλώς πρόταση ΥΕΘΑ) προανήγγειλε ΚΥΣΕΑ χωρίς να ανακοινώσει την ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου.

Την παραμονή δε μέχρι προχωρημένα μεσάνυχτα είχε και τους τέσσερις Αρχηγούς στο "περίμενε" χωρίς να τους πει τι να περιμένουν. Με αυτό λοιπόν τον κουτοπόνηρο σχεδιασμό ετέθησαν σε ομηρία οι τέσσερεις Αρχηγοί αυξάνοντάς τους συγχρόνως (είναι απόλυτα ανθρώπινο) το αίσθημα της ανασφάλειας.

Τότε και κάτω από αυτές τις ψυχολογικές συνθήκες και μετα όχι ωρών αλλά πολύμηνης αναμονής έγινε η απόπειρα επιβολής των λιστών κατά παράβαση νόμων / διατάξεων και με άκομψο και αντιδεοντολογικό τρόπο.

Τότε είχαμε και τις αντιδράσεις όλων των Αρχηγών, ο κάθε ένας με τον τρόπο του στην έκταση που ήταν ανάλογη και με τον τρόπο επιβολής, τις απαιτήσεις και του χαρακτήρα του.

Το βέβαιο είναι ότι στην πολιτική επιβολής των λιστών έχουν συμμετοχή και οι τρείς της πολιτικής ηγεσίας με πρωτοφανή αρχιτέκτονα του σχεδιασμού αυτόν που εξετέθει περισότερο από όλους και από την άλλη πλευρά αντιμετώπισαν τον ορθολογισμό και των τεσσάρων.

Απλά ίσως κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι ψυχολογικές επιχειρήσεις που διδαχθήκαν στην Σχολή Πολέμου ήταν την εποχή του ψυχρού πολέμου, οι συνθήκες αλλάξαν άρα και οι τρόποι ενεργείας και σιγά - σιγά πρέπει να προσαρμοστούν και αυτοί. Ας αλλάξουν ρολόι και να πάρουν ένα που να μην λέει μόνον την ημερομηνία αλλά και το έτος. Έχουμε 2012 εφέτος "κύριοι".


On Alert

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο