Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Από το έτος 80Π.Κ. στο έτος 80Μ.Κ. - Τι χάθηκε από την πολιτική ζωή, και φτάσαμε στο σημερινό δράμα του Ελληνικού λαού; - Κι ο λόγος που εφευρίσκουν ένα πραξικόπημα που δεν έγινε ποτέ!

Στην Ελλάδα, αγαπούν το λευκό! Αγαπούν το «Rol», έλεγε η διαφήμιση του απορρυπαντικού!

Στην ουσία, ολάκερη η Ελλάδα χρειάζεται ένα γερό καθάρισμα με ισχυρότατο απορρυπαντικό!



Οι λεκέδες, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά οι γνωστοί … λακέδες, που παριστάνουν τους πολιτικούς σε κόμματα εξουσίας, αλλά ενίοτε παριστάνουν και τους πολιτικούς σε κόμματα της Αντιπολίτευσης, που τόσο πολύ τα έχει ανάγκη η κεντρική εξουσία, κάθε φορά που αποζητά την «έξωθεν καλή μαρτυρία», προκειμένου να κουκουλώσει ένα σκάνδαλο ολκής!

Από την ημέρα που απέκτησα φοιτητική ταυτότητα το 1987, άρχισα κι εγώ να αναζητώ όπως όλοι οι ελληνες την αλήθεια για την πολιτική! Ποιο κόμμα όμως λέει την αλήθεια άραγε στην Ελλάδα;

Από την εποχή αυτή έχουν περάσει ήδη 25 χρόνια!

Τι κι αν «σαραντάρισα» όπως λέει το γνωστό άσμα που ερμηνεύει ο Νότης!!!

Τι κι αν πέρασαν από πάνω μου το ¼ ενός ολάκερου αιώνα;

Φαίνεται ότι η κατάσταση δεν έχει αλλάξει καθόλου από τότε και για να είμαι ειλικρινής, πρέπει να παραδεχτώ ότι έχει χειροτερέψει σε πολύ μεγάλο βαθμό!

Προφανώς γι αυτό έκοψε και το Rol την διαφήμιση αυτή!

Ως πιτσιρικάς τότε, μου έκανε εντύπωση που ο Κοσκωτάς «διέπρεψε» στην Ελλάδα με ένα σκάνδαλο μόλις 1 δισεκατομμυρίων δραχμών, ενώ σήμερα για να διαπρέψεις πρέπει να κάνεις ένα σκάνδαλο τουλάχιστον χίλιες φορές μεγαλύτερης αξίας!!!

Ο Κοσκωτάς, έγινε θρύλος με ένα σκάνδαλο μόλις 2,9 εκατομμυρίων ευρώ! Με ένα ποσό δηλαδή εξευτελιστικής αξίας για τους σύγχρονους απατεώνες, οι οποίοι δεν καταδέχονται να ασχοληθούν με σκάνδαλα και ποσά κάτω του 1 δις ευρώ ! τουτέστιν, 340 δις δραχμών!!!

Και μπήκε φυλακή, ως ο μοναδικός υπαίτιος, ενός σκανδάλου, που το ΠΑΣΟΚ αργότερα, επί Σημίτη, το είχε για … «κολατσό» ή προόριζε τέτοια ποσά, για τους … «θυρωρούς της πολυκατοικίας»!

Αν αναλογιστείτε ότι 1 δις δραχμές σήμερα είναι μόλις 2.9 εκ. ευρώ, σκεφτεστε πόσα τέτοια έχουν γίνει στη χώρα και τα έχετε ακούσει να συζητιούνται από το έτος … 1 Μ.Κ.;;;

Θα μου πείτε τώρα τι είναι το έτος 1 ΜΚ;

Εχετε δίκιο!!!

Είναι το έτος 1988 Μετά Χριστόν, όπως συνιθίζω να αποκαλώ την χρονιά που ο εισαγγελέας Δημήτρης Τσεβάς, υπό το βάρος των συνεχών αποκαλύψεων, τον Ιούλιο διέταξε έλεγχο στην Τράπεζα Κρήτης. Κι ενώ διατάχθηκε τοποθέτηση προσωρινού επιτρόπου και άρση τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να διεξαχθεί η έρευνα, ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Δικαιοσύνης Μένιος Κουτσόγιωργας έφερε τροπολογία στη Βουλή, η οποία άφηνε προνομιακά περιθώρια στον υπό εξέταση επιχειρηματία Γιώργο Κοσκωτά!!!

Αρα ποιπόν για να συνενοούμαι με τους συνεργάτες μου, όταν συζητάμε θέματα πολιτικής στην Ελλάδα, ξεκινάμε από το έτος 1ΜΚ και αναφερόμενοι στα χρόνια πριν το 1988, τα ονομάζουμε έτη ΠΚ!

Προ Κοσκωτά δηλαδή!!!


Αμέσως μετά το 1ΜΚ , η παραγωγή σκανδάλων στην Ελλάδα, έλαβε πολύ συγκεκριμένη μορφή! Τυποποιήθηκε στα πλαίσια μιας … επιστημονικής πατέντας , προκαλώντας το ενδιαφέρον χιλιάδων Ελλήνων, που απέκτησαν το όνειρο της συμμετοχής στα «κοινά»!

Της συμμετοχής δηλαδή στο «εκλέγεσθαι» έτσι ώστε να «κατακλέβετε»!

Διάβασα σήμερα το σπουδαίο άρθρο του συνεργάτη μας Λάζαρου Ελευθεριάδη, που πολύ σωστά επικαλείται όλους αυτούς τους γίγαντες που γέννησε τούτη εδώ η χώρα.

Πνευματικοί άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών που γέννησε η Ελλάδα!

Μια χώρα που ποτέ δεν σταμάτησε να γεννά πνευματικούς φάρους τα τελευταία … 10.000 χρόνια!

Με μια … μικρή παύση 35 περίπου ετών!

Από την Μεταπολίτευση και μετά, δεν έχουμε δει να παράγει η Ελλάδα, φωτισμένους ανθρώπους. Λες και ξάφνου κάποιος πάτησε ένα κουμπί και τελείωσαν όλα!

Λες και διαγράφτηκε άξαφνα από το DNA μας!

Φυσικά, εξήγηση υπάρχει σε όλο αυτό!

Φαίνεται λοιπόν, ότι η «γενιά του Πολυτεχνείου», στην οποία δεν ανήκω προσωπικά, μιας και το 1973 ήμουν μόλις τεσσάρων χρονών, εσφαλμένα ονομάστηκε ως η «γενιά των Αγώνων»!

Πρόκειται ουσιαστικά για την «γενιά της μίζας», της «αρπαχτής», του «εύκολου κέρδους» και της «πολιτικοποίησης των πάντων»!

Μια γενιά που από τα Μάταλα της Κρήτης και τους χίπηδες, και την σοσιαλιστική στολή του … ζιβάγκο, βρέθηκε από τη μια μέρα στην άλλη, στην απόλυτη χλιδή, σε διευθυντικές καρέκλες και πολυθρόνες, στην καρδιά της αγορά του χρήματος !

Η γενιά αυτή για να μπορέσει να εγκαθιδρύσει την παντοκρατορία της στο δημόσιο βίο, εξαφάνισε παντελώς το πολιτικό κέντρο στη χώρα μας!

Η Ελλάδα, είναι ίσως η μοναδική περίπτωση ευρωπαϊκής χώρας που διαθέτει «Αριστερά», διαθέτει «Δεξιά», αλλά δεν διαθέτει … «Κέντρο»!

Κεντρώοι υπήρχαν πάντοτε, αλλά ήταν άστεγοι από το … 14Π.Κ. και μετά!

Αποτελούσαν το κοπάδι των … αναποφάσιστων, που ανάλογα με το ποιος έλεγε τα πιο μεγάλα ψέματα, μετακινούνταν στην πολιτική φαρέτρα, από το ΚΚΕ ίσαμε τη ΝΔ.

Ποτέ όμως στην άκρα αριστερά ή στην άκρα δεξιά, γιατί αυτό δεν ήταν … political correct !!!

H χώρα, βρέθηκε ουσιαστικά χωρίς … ισοσταθμιστή στις τάσεις της! Και εννοώ προφανώς στις πολιτικές της τάσεις!

Ετσι, όταν ξέσπασε λόγου χάρη, το σκάνδαλο Αθανασόπουλου με τα καλαμπόκια των Βαλκανίων που τα βάφτιζαν Ελληνικά για να παίρνουν τις επιδοτήσεις οι «Αγωνιστές του Πολυτεχνείου», ουδείς βρέθηκε να πάρει μια … κεντρώα απόφαση που θα ήταν (τι άλλο;) παρά η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων!

Οι πραγματικοί ένοχοι, αντί για να τιμωρηθούν, επιβραβεύτηκαν κι από πάνω, μιας και το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα … πατριωτικό κόμμα όπου δε .. γινόντουσαν σκάνδαλα ενώ η ΝΔ, περίμενε καρτερικά να κυβερνήσει έτσι ώστε να μπορέσει να κάνει τα δικά της σκάνδαλα, για να μπορεί το ΠΑΣΟΚ, να ζητήσει ξανά πίσω την Εξουσία, κι όταν βαρεθεί να κυβερνά, να μπορεέσει η ΝΔ να την διεκδικήσει ξανά! Μαγγανοπήγαδο δηλαδή!!!

Γιατί να τιμωρούνταν λοιπόν κάποιας από τους αντιπάλους (στα χαρτιά), αφού όπως αποδείχτηκε το έτος … 24 Μ.Κ., ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν πάντοτε … κανονικοί συνέταιροι;

Στα χρόνια που ακολούθησαν, δεν υπήρχε εβδομάδα, που να μην ασχοληθεί ο Τύπος με ένα σκάνδαλο ολκής!

Φτάσαμε σε σημείο, το έτος 12Μ.Κ. για να ασχοληθεί ένας δημοσιογράφος μ ένα σκάνδαλο, αυτό να πρέπει να ξεπερνά το 1 δις ευρώ!

Διότι πιο κάτω δεν ήταν σκάνδαλο αλλά … σκανδαλάκι, που δεν χωρούσε ούτε καν ως μονόστηλο στον Τύπο!

Παλιότερα σας είχα παρουσιάσει έναν μακροσκελέστατο πίνακα με ξεχασμένα σκάνδαλα και πολιτικούς που έχουν περάσει στο πάνθεον των «Ελλήνων ηρώων του πολέμου της αναβάθμισης του … τραπεζικού συστήματος της Ελβετίας»!

Και μέσα στον ορυμαγδό αυτό, διαφεύγουν εντέχνως από την τσιμπίδα του νόμου, εκατοντάδες Δήμαρχοι και Νομάρχες που κατασπάραξαν τα ταμεία της Αυτοδιοίκησης!

Με τόσους πρόθυμους σωτήρες σε τούτη εδώ τη χώρα, όχι απλά θα έπρεπε να έχουμε σωθεί, αλλά κανονικά θα έπρεπε να έχουμε ξαναχτίσει για δεύτερη φορά την Αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Πώς να ασχοληθεί λοιπόν κάποιος με την ποίηση και την λογοτεχνία;

Γιατί να αφιερώσει την ζωή του για την διαφώτιση της πνευματικής υπόστασης των Ελλήνων, αφού το πρωί έπρεπε να οργανώσει την … «επένδυση», το απόγευμα να την «παρουσιάσει στον κομματάρχη», και το βράδυ να κανονίσει την …. «μοιρασιά και τη λεηλασία»;

Τι θέλατε δηλαδή, μεσάνυχτα και κατάκοπος από την παραγωγή της «μίζας» , να κάθεται και να γράφει ποιήματα;

Για ποιον;

Με ποιο σκοπό ;

Αφού η ενέργεια «ξοδευόταν» στη λαμογιά, στην λοβιτούρα και στην αρπαγή της περιουσίας του λαού!

Που χρόνος για τέτοια!

Το χειρότερο είναι, ότι όλο και κάποιοι θα βρεθούν να με κατηγορήσουν ότι «τσουβαλιάζω» μια ολάκερη γενιά! Ολο και κάποιος θα βρεθεί να «πουλήσει πνεύμα», και να παρεξηγηθεί, διότι εκείνος «δεν είχε κλέψει»!

Δεν αμφισβήτησα ποτέ ότι υπήρξαν και άνθρωποι από τη γενιά αυτή που δεν έκλεψαν! Το αντίθετο!

Αλλά αυτοί ακριβώς είναι που τους χρειάζεται περισσότερο «ξύλο», πολύ απλά, διότι:
Ανέχτηκαν
Εκρυψαν
Σιώπησαν
Δεν εξεγέρθησαν, και στο τέλος ….

Υποτάχτηκαν

Αυτοί φταίνε δυο φορές κατ εμέ! Γιατί είτε υποψιαζόταν είτε γνώριζαν για όσα συνέβαιναν γύρω τους! Και παρά ταύτα σιώπηαν και φόρτωσαν τον λογαριασμό στα παιδιά τους!

Αρκεί να μην πλήρωναν οι ίδιοι!!!

Σήμερα, διανύουμε ήδη το Σωτήριον Ετος, 24 Μ.Κ.

Το έτος 21 Π.Κ., σίγουρα γινόντουσαν σκάνδαλα! Αλλά γινόντουσαν και έργα υποδομής!

Ο «μπαμπούλας» της Χούντας, έδωσε ένα δυνατό άλλοθι στην γενιά του Πολυτεχνείου να κάνει κυριολεκτικά ότι θέλει στη χώρα! Η ίδια γενιά, φέρνει και πάλι σήμερα μέσα από τα φερέφωνα που τη στήριξαν, όλα αυτά τα χρόνια, ξανά και πάλι, έναν νέο μπαμπούλα μιας Χουντας, η οποία θα έρθει στη χώρα μας και θα καταλάβει βίαια την εξουσία! Μπας και φοβηθούν βλέπετε οι γέροι και οι γριές που ακόμη αναρωτιούνται … «τι διάολο ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές»!!!

Προφανώς, ορισμένοι νομίζουν ότι δεν γνωρίζουμε, ότι πιο πιθανό είναι να ξυπνήσουμε μια μέρα και να δούμε καμιά ξένη σημαία στην Ακρόπολη, παρά να συγκεντρώσουν οι Στρατιωτικοί 10 τανκς! Πιο πιθανό είναι να καταλάβουν τη χώρα οι … Εξωγήινοι, παρά να συγκεντρωθούν τρεις αξιωματικοί του Στρατού, χωρίς προηγουμένως να το μάθουν στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ!

Το έτος 80 Π.Κ., υπενθυμίζω ότι το κίνημα στο Γουδί, ήταν λαϊκή απαίτηση, και οδήγησε αμέσως σε εκλογές!

Για αυτό και ουδείς το ονομάζει Χούντα!

Πραξικόπημα, γίνεται στην Ελλάδα κάθε μέρα, όταν κόβεται το ρεύμα σε έναν ανάπηρο, κάθε μέρα που μια μάνα δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά της, κάθε μέρα που ένας συνάνθρωπός μας βάζει τέλος στη ζωή του!

Πραξικόπημα γίνεται κάθε μέρα στην Ελλάδα από το έτος 1 Μ.Κ., όσο κυκλοφορούν ελεύθεροι οι κλέφτες και οι λωποδύτες, είτε από την κεντρική πολιτική σκηνή είτε από την Αυτοδιοίκηση!

Πραξικοπημα έγινε όταν ο Παπανδρέου μας έφερε το ΔΝΤ και το Μνημόνιο!

Γιατί όλοι αυτοί οι «πραξικοπηματίες» κυκλοφορούν ελεύθεροι και δεν έχουν σαπίσει στην Φυλακή όπως οι Συνταγματαρχέοι του Παπαδόπουλου;

Συνοψίζοντας, η υπόθεση Κοσκωτά ήταν απλά και μόνο ένα μέσο μέτρησης της ανοχής του λαού στα φαινόμενα σήψης, διαφθοράς και ατιμωρησίας που ετοίμαζε η Γενιά του Πολυτεχνείου!

Η Ελλάδα, χρειάζεται άμεσα να αποκτήσει ένα κεντρώο κόμμα! Πραγματικά κεντρώο! Όπως αυτό που έκανε ο Ερντογάν στην Τουρκία και κατάφερε να ανακάμψει τη χώρα οικονομικά!

Χωρίς αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση να αντισταθμιστεί η λαίλαπα που έχει εγκατασταθεί σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τώρα αναζητά στέγη σε άλλα κόμματα, που καίγονται να κυβερνήσουν!

Ένα κόμμα που θα είναι απαλλαγμένο από τους βρικόλακες της εξουσίας και τους κομπλεξισμούς που κουβαλάνε όσοι ανατράφηκαν με συνθήματα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο» και αργότερα έφτασαν να λένε «ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΟΚ» επιτρέποντάς τους να περάσουν από το Λιτόχωρο στη Σερβία, και κλέβοντας τις επιδοτήσεις της ΕΕ.

Στην Ελλάδα σήμερα έχει εγκατασταθεί μια ισχυρή επικυρίαρχη ομάδα ανθρώπων, που αντλούν δύναμη από την ανυπαρξία ενός ισχυρού κεντρώου κόμματος!

Οσο αυτή η κατάσταση συνεχίζεται, τόσο θα πλησιάζει το τέλος αυτής εδώ της παραδεισένιας κατοικίας που μένουμε όλοι εμείς, τα 10 εκατομμύρια των «άτυχων-τυχερών» του πλανήτη!

Η κλεψιά και η μίζα συνεχίζεται και στις μέρες μας, εν έτη 24 Μ.Κ.! Το γνωρίζετε όλοι σας αυτό!

Και θα συνεχίζεται και το 44ΜΚ, και το 84ΜΚ και για όσο διάστημα δεν υπάρχει πολιτική λύση στο αδιέξοδο αυτό!

Μέχρι που μια μέρα, θα ξεκινήσει η συρρίκνωση της χώρας, όπως ακριβώς συνέβη δεκάδες φορές στο παρελθόν!

Η Θράκη, η Λέσβος, η Λήμνος, το Καστελόριζο, η Κρήτη και η Κέρκυρα, κινδυνεύουν άμεσα από το μπιλιάρδο που παίζουν οι υπερδυνάμεις στην περιοχή!

Η «καραμπόλα της … μαύρης μπάλας» που ονομάζεται Συρία μπορεί να βουλώσει την τρύπα στη γωνία του τραπεζιού που δεν είναι άλλη παρά η δημιουργία του Κράτους που ονομάζεται … Κουρδιστάν. Αυτή η καραμπόλα, θα σημάνει αυτομάτως την έναρξη μεγάλων Εθνικών προβλημάτων στις περιοχές της Ελλάδας που προανέφερα!

Και τότε, δεν θα υπάρχει δυστυχώς, ούτε ένας Ελύτης, ούτε ένας Σεφέρης, να εμπνεύσει τον Ελληνικό λαό!

Έναν λαό που το όραμα που του σέρβιραν από το έτος 1ΜΚ, ως σήμερα, είναι η αρπαχτή και η καλοπέραση!

Κανονικά στην Ελλάδα, θα έπρεπε να υπήρχε, σήμερα, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ένα άλλο κόμμα που θα συγκέντρωνε όλους τους άλλους μαζί!

Βλέπετε όμως, ακόμη και σήμερα, με επτά κόμματα στη Βουλή, δεν υπάρχει ούτε ένα κεντρώο!

Τι χωρίζει άραγε τον κ. Τσίπρα από τον κ. Κουβέλη; Τίποτα…

Τι τους χωρίζει με την Παπαρήγα και τον Καμμένο; Τίποτα…

Απλά, η γενιά του Πολυτεχνείου, έχει βολευτεί με τις καρέκλες και τα οφίτσια και όπως γίνεται σε κάθε τέτοια περίπτωση, ο λαός μπορεί να πάει να κουρεύεται!!!

Και για την περίπτωση της Ελλάδας, έχει ήδη γίνει ένα κούρεμα , πάμε για δεύτερο και καθώς η ζωή συνεχίζεται, θα την βολεύουμε … όσο … κουρευόμαστε!!!!

Τελικά ποιος από εσάς άραγε μπορεί να απαντήσει;

Στην Ελλάδα αγαπούν το λευκό του ... Rol;;;

Αγαπούν την καθαρότητα ενός πολιτικού συστήματος όπου επικρατεί το κέντρο, ή τελικά αγαπάμε το μαύρο , την βρωμιά και την δυσωδία ενός διπολικού συστήματος που έχει καταστήσει την απάτη ως … στάση ζωής;;;

Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο