Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτή είναι η Ελληνίδα που θα ακούν όλοι οι Γερμανοί

 Τη λένε Λίντα Ζερβάκη και κατάγεται από την Κρήτη
 
Την εποχή της κρίσης όπου οι Γερμανοί… μισούν τους Ελληνες μια κρητικοπούλα θα τους ενημερώνει και θα τους λέει τα νέα! Η Λίντα Ζερβάκη θα είναι η πρώτη αλλοδαπή παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων των 8 της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης. Σύμφωνα με πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης η όμορφη Λίντα θα είναι η οικοδέσποινα της «Tagesschau».
Η 35χρονη δημοσιογράφος τον περασμένο Απρίλιο ξεκίνησε από το δελτίο «Tagesthemen», το οποίο θεωρείται ως σκαλοπάτι για το «Tagesschau». Το κεντρικό δελτίο των 8 θεωρείται το πιο παλιό και πλέον αναγνωρισμένο δελτίο ειδήσεων της Γερμανίας.
Ο διευθυντής του δελτίου Kai Gniffke μιλώντας για την Λίντα εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά καθώς η Ελληνίδα δημοσιογράφος εκπέμπει «εξαιρετική ακτινοβολία».
Η κ. Ζερβάκη μεγάλωσε στο Αμβούργο καθώς οι γονείς της είχαν μεταναστεύσει τη δεκατία του ’60 από την Ελλάδα στη Γερμανία. Η Λίντα τον ελεύθερο χρόνο εργαζόταν στο περίπτερο των γονιών της. Η ίδια λέει ότι λόγω των δύσκολων συνθηκών που αντιμετώπισε η οικογένειά της εργάστηκε ιδιαίτερα σκληρά τόσο στο σχολείο όσο και κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της εκπαίδευσης.
Σήμερα δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στο πρόγραμμα ένταξης «Step by Step». Μετά το λύκειο εργάστηκε ως κειμενογράφος για μια διαφημιστική εταιρεία. Ακολούθησε η δημοσιογραφική της εκπαίδευση στο ραδιόφωνο και οι πρώτες εμφανίσεις στο βραδινό και πρωινό πρόγραμμα του πρώτου καναλιού της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ARD.
Η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων έχει δύο υπηκοότητες: την ελληνική και τη γερμανική. Στην ερώτηση αν αισθάνεται περισσότερο Ελληνίδα ή Γερμανίδα η κ. Ζερβάκη απαντά διπλωματικά: «Αν ήμουν κάποιο φαγητό θα ήμουν μάλλον γύρος με μπρατκαρτόφελν».

protothema.gr

  • www.parapolitika.gr  


  • Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

    Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

    Χειρουργικό Ιατρείο

    Χειρουργικό Ιατρείο