Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Το Χρηματιστήριο της Αθήνας παραμένει "advanced" από τον οίκο FTSE

Στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών διατήρησε το Χρηματιστήριο της Αθήνας ο οίκος FTSE, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα της ετήσιας αξιολόγησής του.




Το Χ.Α. παραμένει ωστόσο στην “watch list” του οίκου, και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα της νέας αξιολόγησης, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2013 (ενδιάμεση ενημέρωση θα υπάρξει το Μάρτιο του 2013) προκειμένου να γίνει γνωστό αν η ελληνική αγορά θα διατηρήσει το status της «ανεπτυγμένης» ή αν θα υποβιβαστεί στην κατηγορία των “advanced emerging” αγορών.

Σχετικά με τη σημερινή απόφαση του οίκου FTSE για τη διατήρηση της αγοράς μας στις αναπτυγμένες αγορές ο πρόεδρος του Χ.Α., Σωκράτης Λαζαρίδης δήλωσε τα εξής:

«Στην περίοδο που διανύουμε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενισχύεται κάθε παράγοντας που υποστηρίζει το θετικό κλίμα για το μέλλον της οικονομίας μας. H απόφαση του οίκου FTSE για τη διατήρηση του ελληνικού Χρηματιστηρίου στις αναπτυγμένες αγορές, είναι άλλη μια επιβεβαίωση ότι η αγορά μας καλύπτει τα απαιτούμενα τεχνικά κριτήρια που αξιολογεί η διεθνής επενδυτική κοινότητα. Η ψυχολογία του επενδυτικού κοινού βελτιώνεται από τέτοιου είδους μηνύματα που ενισχύουν την αξιοπιστία την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα της αγοράς μας.»



Πηγή:www.capital.gr
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο