Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Επικίνδυνη η “θεωρία” του κ. Τσίπρα για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους


(α)      Όταν εξαθλιώνεις τον δημόσιο υπάλληλο, πρέπει να βρει ένα τρόπο να ζήσει. Είπε ο κ. Τσίπρας, κατά τη συνένευξή του στη Θεσσαλονίκη, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους.
Γιατί, Το πρώτο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι ο δημόσιος υπάλληλος να ζει με αξιοπρέπεια. Και όταν φτάσουμε στο επίπεδο αυτό θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ αυστηροί στην τήρηση της νομιμότητας”.
Μας λέει δηλαδή, με άλλα λόγια, ο κ. Τσίπρας:
Μέχρις ότουφτάσουμε στο επίπεδο αυτό”, ο δημόσιος υπάλληλος, γιανα βρει ένα τρόπο να ζήσει”, νομιμοποιείται:
- να ζητά και να παίρνειφακελάκι”, ως εφοριακός, ως υπάλληλος Πολεοδομίας, ΙΚΑ, Νοσοκομείου, Υπουργείου, Δήμου, ΔΕΚΟ κ.λ.π.
- να παραδίδειιδιαίτερα μαθήματαστους μαθητές του, ως καθηγητής ή δάσκαλος,
- να κάνει τον σύμβουλο επιχειρήσεων, τον φοροτεχνικό, τον ηλεκτρολόγο…, ως υπάλληλος του ΥΠΑΝ, του ΥΠΟΙΚ, της ΔΕΗ   
(β)        Τοεπιχείρημααυτόαυξημένης μάλιστα βαρύτητας, αφού διατυπώνεται από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσηςπροσφέρει άλλοθι στους τωρινούς και ελπίδα στους μελλοντικούς επίορκους δημοσίους υπαλλήλους.
Και μάλιστα άλλοθιδιαρκές: Θα ισχύει, προφανώς, όχι μόνο κατά την τωρινή συγκυρία, αλλά, ωςκεκτημένο (πλέον) δικαίωμα”, κάθε φορά που θα βρισκόμαστε κάτω απότο επίπεδο αυτό”.
Μένει μόνο να ξεκαθαριστεί ποιος θα αποφασίζει αν και πότεφτάσαμε στο επίπεδο αυτό”, καθώς και πότε απομακρυνόμαστε απαυτό, ώστε να αρχίζει και να τερματίζεται, αντίστοιχα, η… “τήρηση της νομιμότητας”!
Τέτοιου είδουςεπιχειρήματαπροβάλλονται ως άλλοθι και από κείνους, που, με πρόφαση την αβελτηρία του κράτους,παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους”:Μέχρις ότου το Κράτοςφτάσει στο επίπεδο αυτό’– να απονέμει δικαιοσύνη, να εξασφαλίζει τη δημόσια τάξη, να διώκει την ανομία, να ελέγχει τους παράνομους μετανάστες, να εμποδίζει το παρεμπόριο, να…, να…– νομιμοποιούμαστε κι εμείς να κάνουμε ό, τι το ίδιο δεν πράττει”!
(γ)         Αλίμονο στη Χώρα, αν επικρατήσουν τέτοιες αναρχικές θεωρίες!
Κι αν ξεχάσουμε πωςη παραβίαση του Νόμου από τον διπλανό μαςπολίτη, βουλευτή, δικαστικό, ή Υπουργόδεν νομιμοποιεί την παραβίασή του κι από μας”!




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο