Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Οι τυφλοί είχαν τα μάτια τους δεκατέσσερα

Κανένα πρόβλημα όρασης δεν αντιμετωπίζει το 82,35% των ατόμων που έπαιρναν το επίδομα.
146 άτομα δεν προσήλθαν για να εξεταστούν
Ξεπέρασαν τα… προβλήματα όρασης οκτώ στους δέκα δικαιούχους επιδόματος τυφλότητας στη Ζάκυνθο. Οπως προέκυψε από τους ελέγχους των υγειονομικών επιτροπών, οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι -οι οποίοι έπαιρναν επίδομα τυφλότητας- δεν αντιμετωπίζουν κανένα προβλήματα όρασης.
Ουσιαστικά στο νησί για πολλά χρόνια λειτουργούσε… βιομηχανία παραγωγής επιδομάτων τυφλότητας, με το ποσοστό των δικαιούχων να υπερβαίνει σημαντικά τον μέσο όρο της χώρας.
Ετσι η διοίκηση του ΙΚΑ σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας -στο πλαίσιο εκτέλεσης εισαγγελικής παραγγελίας- προχώρησε σε επανέλεγχο των δικαιούχων. Οι έλεγχοι έγιναν από τις Υγειονομικές Επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας από τις 11 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου.
Με βάση τα στοιχεία είχαν κληθεί για επανέλεγχο 388 άτομα, ωστόσο 146 δεν προσήλθαν. Από αυτούς που προσήλθαν εξετάστηκαν 221 άτομα, ενώ 21 ραντεβού αναβλήθηκαν. Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη πως τελικά το ποσοστό των τυφλών δεν ξεπερνά το 17.65% όσων εξετάστηκαν.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το ποσοστό των δικαιούχων που δεν είχε πρόβλημα όρασης έφτασε το 82.35%. Μάλιστα αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, με δεδομένο πως το 37.63% των κληθέντων δεν προσήλθε.
Οπως τονίζει το ΙΚΑ, «το ποσοστό μη τυφλών που προέκυψε επιβεβαιώνει το φαινόμενο της χορήγησης παροχών σε μη δικαιούχους και επιτάσσει την άμεση επανάκριση όλων των επιδοματούχων σε περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλο ποσοστό επιδοματούχων τυφλότητας σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο».

Νέο σκάνδαλο στην Ζάκυνθο: Τα στραβά μάτια για επιπλέον 40 τυφλούς – μαϊμού

«Τουλάχιστον 30 με 40 άτομα που επανεξετάστηκαν για επίδομα τυφλότητας και κρίθηκαν θα έπρεπε να κοπούν», είπε το πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος Ζακύνθου, Στέλιος Μποζίκης, καταγγέλοντας στον «Βήμα 99,5″ ότι ακόμα και στους επανελέγχους που έγιναν κάποιοι έκαναν και πάλι τα… στραβά μάτια.
Όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος Ζακύνθου από τους 107 δημότες Ζακύνθου που με εντολή εισαγγελέα επανεξετάστηκαν για επίδομα τυφλότητας και κρίθηκαν τυφλοί, τουλάχιστον 30 με 40 ακόμα άτομα δεν έπρεπε να παίρνουν τέτοιο επίδομα. «Πρόκειται για δεύτερο σκάνδαλο και θεωρώ ότι είναι μεγαλύτερο από το πρώτο», είπε.
Ξέρω ότι τουλάχιστον 30 με 40 δεν δικαιούνται επίδομα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μποζίκης, τονίζοντας ότι με πρωτοβουλία του δήμου προσπαθεί να ξεκαθαριστεί η υπόθεση.
Πρόσθεσε ότι το σύστημα είναι σάπιο μέχρι τον πάτο του, αναφέροντας ότι  η μόνη τιμωρία για τον γιατρό που χορηγούσε αποδεικτικά για πλαστά επιδόματα τυφλότητας ήταν ότι μετατέθηκε στον Πύργο.
«Είναι ζήτημα τιμής να μη δοθεί κανένα παράνομο επίδομα τυφλότητας», είπε ο δήμαρχος.

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΙΚΑ

Μπαίνουν στο στόχαστρο Ηράκλειο και Χανιά
Οι έλεγχοι θα… επεκταθούν και σε νομούς με υψηλά ποσοστά αναπηρικών συντάξεων. Το επόμενο διάστημα κλιμάκιο του ΙΚΑ θα «επισκεφτεί» το Ηράκλειο και τα Χανιά, όπου το ποσοστό των δικαιούχων αναπηρικών συντάξεων διαμορφώνεται στο 20% (στην Αττική το αντίστοιχο ποσοστό είναι 8,9%).
Παράλληλα στο ΙΚΑ είναι σε εξέλιξη και η απογραφή των συνταξιούχων, για να διαπιστωθεί αν καταβάλλονται συντάξεις σε νεκρούς ασφαλισμένους. Στο «στόχαστρο» των ελέγχων βρίσκονται και γραφεία -μέχρι τώρα οι αποκαλύψεις αφορούν στη Βόρεια Ελλάδα- που χορηγούσαν εικονικές ημέρες ασφάλισης.

PolisPress

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο