Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Συνελήφθη ο Μπάμπης Βωβός


Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος επιχειρηματικού θανάτου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος επιχειρηματικού θανάτου αποτελεί η σύλληψη του μεγαλοκατασκευαστή Μπάμπη Βωβού για χρέη στο δημόσιο άνω του 1 εκατ. ευρώ. Ο 79χρονος ιδιοκτήτης της άλλοτε κραταιάς Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική συνελήφθη στα γραφεία του στο Μαρούσι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ψυχικού.


Σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις παραγγελίες του οικονομικού εισαγγελέα.  Ο επιχειρηματίας, που κατηγορείται για χρέη ύψους 1.010.000 ευρώ προς το ΙΚΑ, φόρο μισθωτών υπηρεσιών και προς το Δημόσιο, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Μέσα στον περασμένο Οκτώβριο, η εταιρεία «Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική» είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης. Στην ιδιοκτησία της έχει και διαχειρίζεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στην ιστοσελίδα της, ακίνητα συνολικού εμβαδού άνω των 200.000 τ.μ., αξίας περίπου 1,2 δις ευρώ.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, η διοίκηση της «Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική ΑΕ», σε μια ενέργεια η οποία άρει έναν από τους λόγους υπαγωγής των μετοχών της εταιρείας σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης, προέβη στη δημοσίευση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της χρήσης 2011 προέβη η διοίκηση της «Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική ΑΕ», σε μια ενέργεια η οποία άρει έναν από τους λόγους υπαγωγής των μετοχών της εταιρείας σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης.

Η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως σταδιακά και κατά το δυνατόν συντομότερα θα προβεί στη σύνταξη και δημοσίευση των υπολοίπων οφειλομένων οικονομικών καταστάσεων, ούτως ώστε αμέσως μετά να κινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες που ορίζει το άρθρο 5.4 του Κανονισμού του Χ.Α. για την επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών της.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 αναμένεται η εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής της εταιρείας στη διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του ν. 3588/2007.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως η ΜΒΔΤ υπέγραψε με εταιρείες του Ομίλου της Alpha Bank σύμβαση εκχωρήσεως της σύμβασης leasing που είχε υπογραφεί με την Alpha Leasing για το ακίνητο επί της Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Μωραϊτίνη 3 στο Δέλτα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, επιτυγχάνοντας περαιτέρω μείωση του μακροπρόθεσμου δανεισμού της κατά περίπου 14 ποσοστιαίες μονάδες.

Όσον αφορά στις εξελίξεις για το έργο στο Βοτανικό, η ΜΒΔΤ σημειώνει πως αναμένεται από το Ε’ τμήμα του ΣτΕ η συζήτηση και η γνωμοδότηση επί του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος που συντάχθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του ν. 3983/2011, για το «Πρόγραμμα Διπλής Ανάπλασης των περιοχών της Λ. Αλεξάνδρας και του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων».

Το έργο αυτό ήταν και η βασική αιτία για την οικονομική κατάρρευση ενός επιχειρηματικού κολοσσού.



antinews.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο