Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Βραβεύθηκαν οι «Γυναίκες στην Επιστήμη» για το 2012


Τρεις ερευνήτριες βραβεύθηκαν με τα ελληνικά βραβεία «L”Oreal-Unesco 2012», για τη συνεισφορά τους στην επιστημονική πρόοδο στη χώρα μας.
Πρόκειται για τη δρα Γεωργία Σφυρόερα, συνεργάτρια ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Πυρηνικών και Ραδιολογικών Επιστημών, Ενέργειας, Τεχνολογίας, & Ασφάλειας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», τη δρα Μαριάνθη Γεωργίτση από το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών και τη δρα Ελένη Κατράγκου, λέκτορα στον τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Τα Ελληνικά Βραβεία «L’Orea l-
Unesco», εντάσσονται στο ομώνυμο διεθνές πρόγραμμα που τιμά κάθε χρόνο τη συνεισφορά διακεκριμένων γυναικών επιστημόνων, με στόχο τη συνέχιση της ερευνητικής τους δραστηριότητας στη χώρα τους. Από το 1998 και έως σήμερα έχουν βραβευτεί παγκοσμίως 1.292 γυναίκες από 106 χώρες.
Τα Ελληνικά βραβεία θεσμοθετήθηκαν το 2006 και έχουν επιβραβεύσει μέχρι σήμερα 20 νέες ερευνήτριες μέχρι 38 ετών, που ασχολούνται με την επιστημονική έρευνα στον τομέα των βιοεπιστημών ή των φυσικών επιστημών και δραστηριοποιούνται σε ελληνικά πανεπιστήμια ή ερευνητικά ιδρύματα.
Τα βραβεία δίνονται κάθε χρόνο σε τρεις νέες γυναίκες- επιστήμονες και συνοδεύονται από οικονομική ενίσχυση 10.000 € το καθένα. Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» αποτελεί το μοναδικό ελληνικό ερευνητικό κέντρο που ερευνήτριές του έχουν κερδίσει τρεις φορές το βραβείο L’Oreal-Unesco «Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη».

Πηγή: Καλά Νέα

Πύλη Ιάσωνος.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο