Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Σε επαναστατική επέμβαση στον εγκέφαλο θα υποβληθεί η 15χρονη Μυρτώ


Με τους γονείς της συνεχώς στο πλευρό της και τους γιατρούς να κάνουν ότι μπορούν για να εντοπίσουν τα «αδρανή σημεία» του εγκεφάλου της που προκλήθηκαν από τα βάναυσα χτυπήματα του Πακιστανού στην Πάρο, η 15χρονη Μυρτώ συνεχίζει να δίνει τον δικό της Γολγοθά…
Έξι μήνες μετά την επίθεση εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε μονάδα αυξημένης φροντίδας, χωρίς να έχει ανακτήσει τη συνείδησή της. Βρίσκεται σε κώμα, αλλά το νεαρό της ηλικίας της και η καλή υγεία της είναι σύμμαχοι στην προσπάθεια ανάρρωσης.
Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», η Μυρτώ νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό και υποβάλλεται σε εξειδικευμένες εξετάσεις, ώστε να κατανοήσουν οι γιατροί την ακριβή κατάσταση του εγκεφάλου της
Οι συγγενείς της βρίσκονται συνεχώς δίπλα της. Της μιλούν, της διαβάζουν και της βάζουν ακουστικά για να ακούει την αγαπημένη της μουσική.

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η Μυρτώ «σηκώθηκε και περπάτησε», διαψεύδονται κατηγορηματικά από την οικογένεια της 15χρονης καθώς η πρόοδος που έχει σημειωθεί, είναι ότι αναπνέει πλέον μόνη της και ότι ανοιγοκλείνει μερικές φορές τα μάτια της.
Η ελπίδες πλέον στρέφονται στην επιστημονική ομάδα του νευροχειρουργού Δαμιανού Σακκά,η οποίοι θα επιχειρήσουν σε δύο περίπου μήνες μια σχεδιάζουν, επαναστατική επέμβαση, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. . Η ηλεκτρική διέγερση εγκεφάλου.
Είναι ένα νέο σύστημα «έξυπνων ηλεκτροδίων» που έχει την δυνατότητα να διεγείρει όχι μόνο δύο ή τέσσερα κέντρα του εγκεφάλου αλλά 16 κέντρα συγχρόνως.
Οι γιατροί χαρτογραφούν τον εγκέφαλο και με ρομπότ ελέγχουν με ακρίβεια όλες τις κινήσεις εμφύτευσης των ηλεκτροδίων. Οι ευχές όλων μας την συνοδεύουν…
kafeneio-gr.blogspot.com


troktiko

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο