Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

«Πρεμιέρα» της Προανακριτικής με διαξιφισμούς


Αντιπαραθέσεις από την έναρξη της συνεδρίασης σημειώθηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.



Η πρώτη διαφωνία εκδηλώθηκε όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου πρότεινε να καταγράφεται με κάμερες η εξέταση των μαρτύρων για να αποτυπώνονται οι αντιδράσεις τους και η βιολογική τους εικόνα στις ερωτήσεις και τις απαντήσεις.

Με την πρόταση αυτή συμφώνησε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, κ. Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ η ίδια εισήγηση προκάλεσε την κατηγορηματική διαφωνία του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Παναγιώτη Ρήγα, ο οποίος έκανε λόγο για «πρακτικές σε εξέταση μαρτύρων που ακολουθούν μόνο αντιδημοκρατικά καθεστώτα».

Νέα ένταση σημειώθηκε όταν η κ. Κωνσταντοπούλου έθεσε θέμα αμεροληψίας του προέδρου της Επιτροπής, κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη, επικαλούμενη τις δηλώσεις του σε πρόσφατη συνέντευξη του, ότι «δεν θα επιτρέψει να γίνει αρένα η Προανακριτική».

«Μίλησα πολύ προσεκτικά και πριν ακόμα εκλεγώ πρόεδρος. Ξέρω πολύ καλά τη δουλειά μου» φέρεται να σχολίασε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Ρήγας αντέδρασε έντονα στις ενστάσεις που εξέφρασε η κ. Κωνσταντοπούλου. «Επιτέλους, κύριε πρόεδρε, εδώ ήρθαμε να κάνουμε δουλειά όχι να παρακολουθούμε την κ. Κωνσταντοπούλου να αγορεύει και να διακοπεί» υποστήριξε ο κ. Ρήγας.

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου τόνισε: «Δεν έχουμε εδώ δυο κατηγορίες μελών, κάποιοι να μιλάνε συνεχώς και κάποιοι να τους ακούνε σιωπηλοί».

Λαμβάνοντας το λόγο, ο κ. Μαρκογιαννάκης, απευθυνόμενος στην κ. Κωνσταντοπούλου, φέρεται να της είπε: «κ Κωνσταντοπούλου, εγώ είμαι ο πρόεδρος εδώ. Ξέρω να εφαρμόζω τον κανονισμό και θα τον εφαρμόσω, είτε θέλετε, είτε δεν θέλετε. Δεν σέβεστε εμάς δεν σέβεστε ούτε τον κ. Δρίτσα που είναι αρχαιότερος σας στη Βουλή;». Η κ. Κωνσταντοπούλου αντέδρασε κάνοντας λόγο για απαράδεκτο υπαινιγμό του κ. Μαρκογιαννάκη, για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος: «Κ. πρόεδρε, δηλαδή τι θέλετε να πείτε, ότι ο κ. Δρίτσας είναι ηλικιωμένος;»

«Έλεος πια κυρία μου», απάντησε ο κ. Μαρκογιαννακης.

Ένταση σημειώθηκε για τέταρτη φορά με την επισήμανση της κ. Κωνσταντοπούλου ότι «όλες οι προανακριτικές έχουν αθωώσει αυτούς που εξέταζαν. Γι' αυτό δεν πρέπει να ακολουθήσουμε την πεπατημένη».

«Και η προκαταρκτική για τον Ανδρέα Παπανδρέου, στην οποία συμμετείχε ο πατέρας σας, τελικά το ίδιο αποτέλεσμα είχε, ο Παπανδρέου αθωώθηκε», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Οι αναφορές αυτές του κ. Βαρβιτσιώτη προκάλεσαν νέο γύρο αντιπαράθεσης.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στον κ. Βαρβιτσιώτη, είπε: «Ντροπή κ. Πρόεδρε, ζητώ να ανακαλέσει αμέσως. Είναι απαράδεκτα αυτά που λέει. Να μην γραφούν στα πρακτικά».

«Ντροπή δική σας. Αν θέλετε να ανακαλέσω θα ανακαλέσετε και εσείς. Όχι σε μένα αυτά» απάντησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Κόντρα όμως της κ. Κωνσταντοπούλου φέρεται να σημειώθηκε και με τον εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ, Βασίλη Οικονόμου, όταν τον κατηγόρησε ότι βγαίνει στα κανάλια προκατειλημμένος και μιλά εναντίον της. «Δεν σας επιτρέπω να αναφέρετε το όνομα μου και να με συκοφαντείτε» της αντέτεινε ο κ. Οικονόμου.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ


Zougla.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο