Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Τα αμυντικά σχέδια στο σπίτι του Βενιζέλου, οι ιμάμηδες στην Θράκη και τα μαύρα μας τα χάλια!


Με σχεδόν “πανηγυρικό” τρόπο υποδέχτηκαν οι πατριωτικοί κύκλοι της χώρας το μέγα κατόρθωμα της χώρας μας να καταφέρει να περάσει την τροπολογία για τον διορισμό των ιμάμηδων στην... ελληνική επικράτεια, από το ελληνικό κράτος.

Μετά από μερικές ημέρες που κυριολεκτικά έγινε της... κολάσεως στην ελληνική βουλή, η  συγκεκριμένη τροπολογία υπερψηφίστηκε από τα δύο εκ των τριών κομμάτων της κυβέρνησης, με το ΠΑΣΟΚ μάλιστα να περνά τις συμπληγάδες των εσωκομματικών ταραχών. Αλάβωτο; Δεν ξέρουμε ακόμη, καθώς αυτό θα φανεί στο μέλλον.

Τελικά από τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο η τροπολογία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, με την οποία η πρόσληψη των ιερο-διδασκάλων (ιμάμηδων) για τη διδασκαλία του Κορανίου φεύγει από τον έλεγχο του τουρκικού προξενείου και θα γίνεται αποκλειστικά από το Ελληνικό Δη¬μόσιο, αλλά και ότι το Κοράνι θα διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία και όχι στα ιδιότυπα μουσουλμανικά φροντιστήρια.


Για να συμβεί όμως τελικά αυτό, προϋπήρξε τεράστια διαμάχη τόσο σε μιντιακό επίπεδο, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που βγήκαν και... έκραξαν την κυβέρνηση που αρχικά υπό το βάρος των αντιδράσεων της ΔΗΜΑΡ και του Χατζηοσμάν του ΠΑΣΟΚ είχε από ό,τι φαίνεται πάρει την απόφαση να την αποσύρει.
Δημοσιεύματα στον τύπο αλλά κυρίως η έκταση που πήρε το θέμα μέσω της ανταλλαγής βαρέων χαρακτηρισμών στην ελληνική βουλή το έφεραν στο προσκήνιο καθιστώντας ως εκ τούτου σχεδόν αδύνατη την υπαναχώρηση της κυβέρνησης.

Στελέχη της ΝΔ να γράφουν υπέρ της τροπολογίας σε φίλα προς την κυβέρνηση προσκείμενα φύλλα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να αποκαλούν πράκτορα τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και αυτός να βρίσκεται σε θέση απολογούμενου για τις διάφορες δραστηριότητές του, που τον εμφάνιζαν κάτω από σημαίες της τουρκικής Θράκης και ούτω καθ' εξής.
Και όλα αυτά για να περάσει μια απλή τροπολογία για την μειονοτική – θρησκευτικά μειονοτική πρέπει να τονίσουμε εδώ – εκπαίδευση των μουσουλμάνων της Θράκης.

Είμαστε άραγε μία χώρα περιορισμένης Εθνικής Κυριαρχίας;

Μόνον εκεί μπορεί να πάει το μυαλό μας. Μια χώρα της οποίας εάν όχι η κανονική πολιτική κατάσταση, τουλάχιστον η νοητική λειτουργία των πολιτικών της έχει φέρει σε κατάσταση εθελοδουλείας. Δεκαετίες υποχωρήσεων μπροστά στην γραμμή της Άγκυρας, όπως αυτή εκφράζεται μέσω του τουρκικού προξενείου, δεκαετίες κανακέματος των “τέκνων” του προξενείου στην περιοχή (ποιός θυμάται άραγε την Καραχασάν, που από πουλέν του Γ. Παπανδρέου για την υπερνομαρχία της Θράκης, γυρνά τώρα προπαγανδίζοντας για μια ανεξάρτητη Θράκη) μας οδήγησαν στην κατάσταση την οποία βιώνουμε σήμερα.

Στην οποία πραγματικοί πατριώτες αλαλάζουν ευχαριστημένοι, επειδή η ελληνική βουλή τόλμησε να περάσει μία τροπολογία, δίχως την σύμφωνη γνώμη της Άγκυρας. Και αυτό χωρίς να καταφέρει να γλυτώσει τις αναταραχές, καθώς η εθνομηδενιστική συνιστώσα της κυβέρνησης, η ΔΗΜΑΡ διαφοροποιήθηκε, προκειμένου προφανώς να διασώσει τις σχέσεις της, ένας θεός ξέρει με ποιούς κύκλους.

Μία κατάσταση που οδήγησε τον  βουλευτή της ΝΔ Σ. Αναστασιάδη, ο οποίος ήταν ο πρώτος που υπέγραφε την τροπολογία να δηλώσει ότι κέντρα έξω από τη χώρα πίεσαν και εκβίασαν κόμματα να μη στηρίξουν την τροπολογία. «Δεν καταλαβαίνω τον φόβο. Μόνος φόβος είναι για κάποιους ότι τα ελληνικά σχολεία θα γίνουν ελκυστικότερα για τους μουσουλμανοπαίδες. Αυτό φοβούνται κάποιοι. Αλλά να ξέρουν ότι οι Έλληνες βουλευτές δεν εκβιάζονται» είπε ο κ. Αναστασιάδης.
Προφανώς όμως αν όχι όλοι τουλάχιστον “κάποιοι” Έλληνες βουλευτές πρέπει να εκβιάζονται, όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα.

Και σαν επιστέγασμα τού ότι η συγκεκριμένη υπερψήφιση, θεωρήθηκε... επιτυχία για το ελληνικό κράτος, ήλθε ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για τη νομοθετική ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τους μουσουλμάνους ιεροδιδασκάλους στη Θράκη να πει τα εξής: “
«Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας για μια πρωτοβουλία που ρυθμίζει με θετικό τρόπο για την ίδια τη μουσουλμανική μειονότητα, θέματα σχετικά με το καθεστώς των μουσουλμάνων ιεροδιδασκάλων στη Θράκη, υπό το πρίσμα και των πληροφοριών, που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί προσπάθειας του τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή να επηρεάσει την κοινοβουλευτική διαδικασία στην Ελλάδα, δε συνάδουν με τη διακηρυγμένη βούληση των δύο χωρών να εργασθούν για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων.

Η ανακοίνωση αυτή εντάσσεται στις γνωστές προσπάθειες της τουρκικής πλευράς να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα ως προς τη μεταχείριση των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας από την Ελληνική Πολιτεία, μια απόπειρα που πέφτει στο κενό, καθώς η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Θράκη, αποτελεί πρότυπο αρμονικής συμβίωσης των διαφορετικού θρησκεύματος πολιτών της, με ένα από τα υψηλότερα επίπεδα προστασίας και σεβασμού των θρησκευτικών δικαιωμάτων.”

Ας ελπίσουμε φυσικά, ότι η συγκεκριμένη, θα είναι η... πρώτη από τις κινήσεις που θα τείνουν προς την διαμόρφωση ενός κράτους που θα μπορεί να ρυθμίζει με δίκαιο τρόπο τα εσωτερικά του θέματα, δίχως τις έξωθεν παρεμβάσεις.
Φυσικά όμως για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει, πρώτα και κύρια, να είναι ένα σοβαρό κράτος. Κάτι στο οποίο χωλαίνει ιδιαίτερα το ελληνικό κράτος. Και το αποδεικνύουν τα ίδια τα πρόσωπα που ανέλαβαν την διακυβέρνησή του. Όπως παραδείγματος χάριν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μιλώντας από το βήμα της Βουλής αποκάλυψε ότι... έχει στο γραφείο του, σε αντίγραφο τα αμυντικά σχέδια της χώρας από την εποχή που ήταν υπουργός Άμυνας.

Όταν το άκουσα αυτό, θυμήθηκα που διάβαζα πρόσφατα σε αναμνήσεις κάποιων στρατιωτικών – και συγκεκριμένα από διοικητή υποβρυχίου το οποίο είχε σταλεί προς την Κύπρο για “ασκήσεις” λίγες ημέρες μόλις πριν την τουρκική εισβολή. Ο οποίος διηγείτο ότι έπαιρνε αντικρουόμενες διαταγές μία να πλεύσει προς Κύπρο, μία προς Ρόδο δίχως να ξέρει τι πρέπει να κάνει, αφού δεν ήξερε το σχέδιο που υπήρχε, καθότι απλά του το είχαν δείξει για λίγο και δεν τον είχαν αφήσει να πάρει κάποιο χαρτί για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Είμαστε το κράτος που δεν επιτρέπει στους στρατιωτικούς να γνωρίζουν τα σχέδια εθνικής ασφαλείας, αλλά επιτρέπει στους πολιτικούς να τα παίρνουν σπίτι τους να τα κρατάνε σαν αρχείο. Και μιλάμε φυσικά για τα απόρρητα έγγραφα του ΓΕΕΘΑ που δεν πρέπει να βρίσκονται πουθενά εκτός αυτού, για λόγους ασφαλείας. Και όμως το γεγονός ότι τα κατέχει, το ομολόγησε ο ίδιος ο Βενιζέλος μιλώντας στην Βουλή, για να εξηγήσει γιατί είχε... σπίτι του και την λίστα Λαγκάρντ. Επικίνδυνος; Ας το κρίνουν οι αρμόδιοι! Πρόκειται για μία ακόμη “υπεξαίρεση”; Για να δούμε τι θα πει η Βουλή και η κυβέρνηση αλλά και το ΓΕΕΘΑ και γι' αυτό!

Δημήτρης Παπαγεωργίου


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο