Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Μηνυτήρια αναφορά καταθέτει αύριο ο Τέρενς Κουίκ



Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ


Μηνυτήρια αναφορά, όπως είχε δεσμευτεί, καταθέτει την Τρίτη (16.01.2013) ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.


Η κατάθεση θα γίνει στις 11.30 ενώπιον του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με κοινοποίηση στον κ. Εισαγγελέα Αρείου Πάγου.

Τον Τέρενς Κουίκ θα συνοδεύει ο Επιστημονικός του Σύμβουλος και συντάκτης της Μηνυτήριας Αναφοράς κ. Ευάγγελος Παπαγεωργίου, δικηγόρος και Πολιτευτής Α' Αθήνας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Απόψε, στην τελευταία παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, είπε μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

«Το πρωί άκουσα με προσοχή την παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού, του κ. Σταϊκούρα ο οποίος υπενθύμιζε ημερομηνίες έκδοσης σε ό, τι αφορά στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Και καλά έκανε και τις θύμισε, διότι θα πρέπει τώρα να ρωτήσω μέσω του Προεδρείου τον κ. Σταϊκούρα, αλλά και την κυβέρνηση, γιατί τότε αυτά τα νομοθετήματα δεν τα έφερνε κανονικά στη Βουλή να τα συζητήσουμε ένα προς ένα, στις συγκεκριμένες ημερομηνίες;

Για παράδειγμα, είναι εμφανές, ότι δεν ήταν και κάτι τόσο επείγον, την επόμενη ημέρα που ψηφίσατε τον προϋπολογισμό της Βουλής, να βγει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τον Επίτροπο στους Δήμους.

Θα μπορούσαμε να έρθουμε εδώ στην Ολομέλεια, να τοποθετηθούμε και να μιλήσουμε και για τα πάρτι των προσλήψεων και της σπατάλης που έκαναν οι Δήμοι.

Θα μπορούσε να γίνει μία ουσιαστική συζήτηση, και όχι αυτή η fast track, δηλαδή, «όλα σε ένα», όπως σήμερα, μέσα σε 10 ώρες, σε ένα δαιδαλώδες πολυνομοσχέδιο 300 σελίδων, λέγοντας επί της ουσίας στον ελληνικό λαό ότι τον κοροϊδεύουμε ασύστολα.

Γιατί περί αυτού πρόκειται.

Είχατε όλη την ευχέρεια ένα-ένα τα νομοσχέδια να τα φέρετε εδώ.

Και ξέρετε τι με λυπεί κ. Πρόεδρε και δι υμών απευθύνομαι στην κυβέρνηση;

Το ότι συμπεριφερθήκατε και αντισυνταγματικά και έξω από τις προβλεπόμενες από τη Βουλή διαδικασίες.

Έχω πάρα πολλές φορές πει ότι δεν φιλοδοξούσα να γίνω Βουλευτής-μαριονέτα ή Βουλευτής- γλάστρα.

Θέλω να είμαι εδώ, να μπορώ ένα-ένα τα θέματα που αφορούν τους συμπολίτες μου, να τα συζητώ, συγκρουσιακά ή μη, με επιχειρήματα ή μη και μετά να δίνω την τελική μου ψήφο.

Αυτό το δικαίωμα μου το στερήσατε.

Και δεν μου το στέρησε μόνον η κυβέρνηση κ. Πρόεδρε.

Μου το στέρησε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ο οποίος είχε πάρει γαϊτανάκι τη μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πίσω από την άλλη και επί της ουσίας με την υπογραφή του, να τις νομιμοποιεί και να τις βάζει στη διαδικασία της  διαχείρισης.

Είπα και στην πρωτολογία μου την περασμένη εβδομάδα, ότι με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας είχα διαφωνήσει και από το δημοσιογραφικό μου επάγγελμα, όταν του έλεγα: «γιατί υπογράφετε τις Πράξεις με τα Προεδρικά Διατάγματα για μνημόνια και δανειακές συμβάσεις οι οποίες δεν έχουν περάσει από τη Βουλή των Ελλήνων με την πρέπουσα συνταγματική ποσόστωση;».

Άρα στην ουσία, από τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας νομιμοποιεί αντισυνταγματικές καταστάσεις. Και πολύ φοβάμαι ότι αυτό το αντισυνταγματικό, με την υπογραφή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ξεπερνά τα όρια, διότι είναι σαφές τι λέει το Σύνταγμα όταν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου πρέπει να αφορούν πραγματικά έκτακτα γεγονότα.

Ε, δεν είναι έκτακτο γεγονός να μπει Επίτροπος στους Δήμους.

Δεν είναι έκτακτο γεγονός το πώς θα χαρατσώσετε τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες.

Δεν είναι έκτακτο γεγονός όλος αυτός ο όγκος των 300 σελίδων που μπορούσε να έρθει πράγματι ένα-ένα-ένα προς συζήτηση.

Και θα έλεγα ότι δεν είναι έκτακτο γεγονός ούτε το τελευταίο, το ΦΕΚ 240, όταν μας είχατε πει στην ψήφιση πολυνομοσχεδίων και του ΤΑΙΠΕΔ και του προϋπολογισμού, ότι εδώ τελειώσαμε.

Ότι σώθηκε η χώρα!

Ότι πήραμε το δάνειο!

Αν λοιπόν σώθηκε η χώρα και πήραμε το δάνειο, ποιο ήταν το έκτακτο γεγονός να μην μπορούμε να συζητήσουμε εδώ μέσα στη Βουλή και εκείνο το Νομοθέτημα το οποίο πήρε ΦΕΚ 240 προσπερνώντας μας;

Θα ήθελα να συμβουλεύσω να είναι λίγο φειδωλοί και εκείνοι των οποίων οι δηλώσεις στα αρχεία της Βουλής είναι καταγεγραμμένες.

Διαμαρτυρίες για παράδειγμα του κ. Φώτη Κουβέλη για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ή την τοποθέτηση περί αντισυνταγματικότητας στο πρώτο Μνημόνιο του κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Συνεπώς, μην λέμε μετά από δύο χρόνια διαφορετικά πράγματα. Γιατί τα αρχεία δυστυχώς, είναι αμείλικτα.

Επίσης, θα ήθελα να τονίσω ότι ειδικότερα στο θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχω ακούσει πολλούς Δημάρχους από τις περιοχές τις οποίες έχω υιοθετήσει και εξυπηρετώ κοινοβουλευτικά που λένε θα ψάχνουν στις επόμενες εκλογές υποψήφιο και δεν θα βρίσκουν.

Όπως επίσης το θεωρώ και ανέντιμο - λείπει ο αρμόδιος Υπουργός - να διαβεβαιώνετε ως κυβέρνηση τους τοπικούς Βουλευτές ότι δεν θα ενωθούν νοσοκομεία και 31 Δεκεμβρίου, παραμονή του χρόνου, να υπογράφετε συλλήβδην την ένωση των νοσοκομείων Ικαρίας - Σάμου, Λήμνου - Μυτιλήνης, Ιθάκης - Κεφαλονιάς, λες και ζείτε πραγματικά σε άλλο πλανήτη και δεν γνωρίζετε τη νησιωτική ιδιαιτερότητα της Ελλάδας.

Ένα τελευταίο:

Δεν μπορείτε να πείσετε δυστυχώς ότι πιστεύετε αυτά τα οποία νομοθετείτε.

Ξέρω ότι πολλά από αυτά τα πράγματα δεν τα πιστεύετε. Θα θέλατε να είναι διαφορετικά.

Αλλά δεν σας αφήνει πρωτοβουλίες η Τρόικα σε ουσιώδη πράγματα.

Γιατί δεν κάνετε πράξη αυτό το οποίο είχατε πει προεκλογικά; 5% ΦΠΑ στις τουριστικές υπηρεσίες; 15% ΦΠΑ ενιαίος συντελεστής;

Το είχαμε πρωτοπροτείνει εμείς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ήρθατε μετά και το είπατε εσείς.

Δεν μπορείτε, όμως, να τα εφαρμόσετε,  γιατί δεν σας αφήνει η Τρόικα.

Στα καλά του καθουμένου, δεν πηδάνε οι άνθρωποι από τα παράθυρα και από τα μπαλκόνια και δεν αυτοπυροβολούνται στο κεφάλι.

Είναι αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών που η τρόικα σας επιβάλλει.

Γι’ αυτό αύριο στις 11 η ώρα, θα καταθέσω τη μηνυτήρια αναφορά εναντίον της τρόικας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και συγκεκριμένα κατά των Ελλήνων».





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο