Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Με λαμπρότητα οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Θήβας


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος ο Άγιος Αθανάσιος στη Θήβα, που έχει χαρακτηριστεί ως ο Μέγας Πατήρ της Ορθοδοξίας.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε σε κατανυκτική ατμόσφαιρα στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στη συνοικία Πυρί της Θήβας, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου  Ιλίου , Αχαρνών καί Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα.


Ακολούθησε η λιτάνευση της Αγίας Εικόνος συνοδεία της Φιλαρμονικής Θηβών, πολλών ιερωμένων, πλήθους πιστών και επισήμων μεταξύ των οποίων ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Γιώργος Μουλκιώτης ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης και Ηλίας Πέτραινας, ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νίκος Σβίγγος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Σδόνας, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Κώστας Βενιζέλος και Παναγιώτης Βενιζέλος, οι Τοπικοί Σύμβουλοι κκ. Παναγιώτης Σαμιώτης και  Αθανάσιος Τσουμανέκας, ο Γενικός Γραμματέας τού Δήμου κ. Χάρης Μελετίου και εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων της περιοχής.

Μετά το πέρας της λιτάνευσης ο Εφημέριος τού εορτάζοντος Ναού του Αγίου Αθανασίου Πατέρας Μιχαήλ τίμησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα προσφέροντάς του '' Επιγονάτιο '' πού έφερε την Εικόνα τού Αγίου.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων, παραβρέθηκε επίσης ανήμερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Βάγια, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία, μαζί με την Αντιδήμαρχο κ. Καίτη Χατζίνα και Συμβούλους από τη ΔΕ Βαγίων.




*Οι φωτογραφίες είναι από το Βοιωτικό Περισκόπιο http://viotikoperiskopio.blogspot.gr.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο