Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Δάνεια στους στρατιωτικούς για να ξεπληρώσουν ...δάνεια


Η εποχή του “να μαζευτούμε να κάνουμε μια επιτροπή” για να επιλύσουμε οποιοδήποτε θέμα, έχει εκ των πραγμάτων περάσει και δεν υπάρχουν ελπίδες επιστροφής. Τα προβλήματα πιέζουν αφόρητα για λύσεις εδώ και τώρα .

Η χθεσινή συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ με το προεδρείο των Ελλήνων Τραπεζιτών , χρήσιμη ήταν και απαραίτητη ,αλλά αποτέλεσμα δεν υπήρξε. Γιατί το να “φτιάξουμε μια επιτροπή να εξετάσουμε το θέμα” δεν προσφέρει τίποτα στους στρατιωτικούς που αναμένουν λύση “εδώ και τώρα”.

Είναι προφανές ότι οι τράπεζες δύσκολα θα αποδεχτούν το σύνολο των προτάσεων που έχει υποβάλει η ηγεσία του ΥΕΘΑ και μεταξύ άλλων προβλέπουν ,μείωση του ποσού των δόσεων που δεν θα ξεπερνά το 25% των καθαρών αποδοχών του στρατιωτικού που έχει πάρει το δάνειο, με ανάλογη άτοκη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και
μείωση του επιτοκίου χορηγήσεων στο μέρος που αφορά στο κέρδος της τράπεζας.

Κι αυτό γιατί μάλλον θεωρείται απίθανο να δεχτούν να μειώσουν τα κέρδη τους αν κάποιος δεν τους το επιβάλει.

Τι θα προκύψει απ΄ αυτή την επιτροπή; Το πιο πιθανό είναι να υπάρξει μια λύση επιμήκυνσης αποπληρωμής και σίγουρα θα δούμε “νέα τραπεζικά προϊόντα”, προσαρμοσμένα “στις ανάγκες των στρατιωτικών”, μέσω των οποίων θα μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν για να αποπληρώσουν τα χρέη τους!



On Alert 

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο