Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ



Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«ΑΠΟΡΩ ΠΟΙΟΙ ΟΜΙΛΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΜΑΖΟΚΟΠΟΥ;»

«Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ. ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ»



Στη δεύτερη παρέμβασή του σήμερα (15.01.2012) στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ είπε τα εξής:

«Θα ήθελα να πω ότι εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ οραματιζόμαστε κάπως διαφορετικά τα πράγματα, τώρα που έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα ο μεταπολιτευτικός κύκλος.

Οραματιζόμαστε μία Ελλάδα η οποία θα κάνει βήματα προς τα μπρος όπως τη θέλει ο Έλληνας πολίτης.

Μπήκε για λίγα λεπτά ο κ. Βενιζέλος. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε αρκετά για να μεταθέσει πάλι την ατζέντα της συζήτησης εκεί που το θέλουν τα εκτός Βουλής γεγονότα.

Οπότε αντιλαμβάνεστε, με αυτές τις πρακτικές δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε στο πρακτικό ζήτημα που αφορά τον ελληνικό λαό και αυτό που λέμε μετ’ επιτάσεως, δηλαδή στην άρση της ασυλίας και στο ξεπούλημα της χώρας.

Πολύ απλά: Εμείς δεν οραματιζόμαστε να προχωρήσουμε. ούτε με τσεκούρια ούτε με μπαλτάδες στα χέρια μας.

Και ούτε ονειρευόμαστε να προχωρούμε ανεχόμενοι τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον των κομμάτων. Και αυτό το εννοώ.

Και στο κάτω-κάτω της γραφής, ο Πάνος Καμμένος ήταν εκείνος, που σε νεαρή βουλευτική ηλικία, τα έβαλε με αυτά τα καθάρματα της 17 Νοέμβρη, με το βιβλίο που έγραψε... Και ήταν και εκείνος ο οποίος όταν μιλούσε τις πρώτες εποχές της αντιμνημονιακής πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά και έβγαζε πύρινους λόγους, τον χειροκροτούσε όλη η πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας.

Και κάτι ακόμα κα Πρόεδρε,

Πραγματικά μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση και ποιοι ομιλούν. Εκείνοι που έτρεχαν να υπερασπιστούν το Μαζοκόπο; Απλά πράγματα. Πολύ απλά πράγματα.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν το δικαίωμα στο λόγο. Και τα πρακτικά δεν είναι μόνο της Βουλής. Είναι και τα πρακτικά της ιστορίας.

Η παρέμβαση του Προεδρείου της Βουλής στο πρόσωπο ενός Βουλευτή, εν προκειμένου του Πάνου Καμμένου, νομίζω ότι ήταν έξω από τη λογική του δικαιώματος να εκφράζεται ελεύθερα ο όποιος Βουλευτής, ανεξάρτητα με το αν κάποιοι θέλουν να αποδοκιμάσουν το λόγο του. Εδώ είναι ένα ελεύθερο βήμα.

Από εκεί και πέρα θα έλεγα, απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους, ότι πολλοί από εμάς, οι περισσότεροι από εμάς- μην πω όλοι από εμάς-
είμαστε άνθρωποι που προχωρήσαμε μόνοι μας.

Δεν είχαμε ούτε τζάκια πίσω από τις πλάτες μας, ούτε μπαμπάδες πίσω από τις πλάτες μας, ούτε μαμάδες πίσω από τις πλάτες μας.

Γι’ αυτό λοιπόν θα θερμοπαρακαλέσω όταν απευθύνεται το Προεδρείο στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, να απευθύνεται με λίγο περισσότερη προσοχή».





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο