Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Στα ελληνικά το Ευαγγέλιο στην τελετή ενθρόνισης του Φραγκίσκου


Σε μια απλή αλλά με σεβασμό στη παράδοση τελετή και κατόπιν επιθυμίας του Πάπα διαβάστηκαν στα Ελληνικά τα αποσπάσματα από το Ευαγγέλιο για την ενθρόνισή του.

Στα Ελληνικά κατόπιν επιθυμίας του Φραγκίσκου Α ήταν τα αποσπάσματα του  Ευαγγελίου που έχουν επιλεγεί, για τη σημερινή του ενθρόνιση.
Αυτή η κίνηση μπορεί να ερμηνευθεί και ως πράξη ευγενείας και ουσιαστικής αδελφοσύνης προς την Ορθοδοξία, δεδομένης και της παρουσίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Είναι η πρώτη παρουσία Οικουμενικού Πατριάρχη σε ενθρόνιση Πάπα από το έτος 1051.
Χαρακτηριστικό είναι δε, ότι κατά την επιθυμία και τις οδηγίες του πάπα Φραγκίσκου, τα αποσπάσματα του Ευαγγελίου που έχουν επιλεγεί, αυτή την φορά, θα αναγνωστούν μόνο στα ελληνικά και όχι στα λατινικά. Η κίνηση αυτή μπορεί να ερμηνευθεί και ως πράξη ευγενείας προς την Ορθοδοξία, δεδομένης και της παρουσίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Κατά την άφιξή του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο πάπας Φραγκίσκος κατέβηκε από το ειδικό όχημά του για να ευλογήσει τους πιστούς. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου ξεκίνησε η τελετή, αφού προσευχήθηκε στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, στα σπήλαια του ναού.
Από τις πρώτες σειρές του προαύλιου χώρου του ναού του Αγίου Πέτρου περισσότεροι από 30 ηγέτες κρατών υπολογίζεται ότι θα παρακολουθήσουν την πρώτη θεία λειτουργία του πρώην αρχιεπισκόπου του Μπουένος Άιρες.


“News247” 

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο